Özel Haber

Türkiye'nin en büyük perakende zinciri Migros, Karelya Cumhuriyeti’nden ithalat yapıyor

Türkiye'nin en büyük perakende zincir mağazalarından biri olan Migros’un, Rusya Federasyonu'na bağlı Karelya Cumhuriyeti’nden yaptığı ithalata dikkat çekildi

Türkiye'nin en büyük perakende zinciri Migros, Karelya Cumhuriyeti’nden ithalat yapıyor
11-06-2024 19:19

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya İhracat Merkezi (REC, VEB.RF) "Türkiye'nin en büyük perakende zinciri Migros, Rusya Federasyonu'na bağlı Karelya Cumhuriyeti'nden 'dan ithalat yapıyor" dedi.

Kurumun açıklamasına göre, "Ziyaretin temel amacı, Rusya İhracat Merkezi (REC, VEB.RF) tarafından yürütülen yurtdışındaki tarımsal-sanayi tesislerinin standlarını gösterme ve tatma programı çerçevesinde Rus üreticilerle işbirliği fırsatlarını araştırmaktı."

REC'den yapılan açıklamada, "Bu standlarlardan biri Türkiye'de bulunuyor. Onun yardımıyla Rus ihracatçılar stand alanına ücretsiz olarak ürün numuneleri koyabiliyor, perakende zincirleri ve pazar yerlerinde yerleştirme dahil olmak üzere ürünlerini tanıtmaya yönelik hizmetler alabiliyor." dedi.

Açıklamaya göre, "Ziyaret sırasında heyet, doğal marmelat, geleneksel Rus meyveli içeceği ve marshmallow üreten fabrikaları gezdi. Türk tarafının temsilcileri, ürünlerin yüksek kalitesine, uluslararası standartlara uygunluğa ve üretim süreçlerine yenilikçi yaklaşımlara dikkat çekti."

Kurum, Türkiye Kereste Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Şişman'ın açıklamasını şöyle aktardı: ""Üretimde kullanılan meyvelerin çeşitliliği ve gördüğüm meyveli içecek çeşitleri beni çok şaşırttı. Türk tüketicisi doğal malzemelerle yapılan ürünlere değer veriyor ve Karelya'nın çevre dostu üretiminin Türkiye'de alıcısını bulacağından eminim."

Türk işadamı, Karelyalı üreticilerle işbirliğinin Türkiye pazarı için yeni fırsatlar yaratacağına olan güvenini dile getirdi.

Kurum açıklamasına göre, "Ziyaretin ardından heyet bölgedeki birçok fabrikayla işbirliğine başlama kararı aldı. Türk perakendeciler Rus ürünlerinin kalitesini çok takdir ediyor ve uzun vadeli ortaklığa hazırlar. Türk tarafı, Türkiye'de yüksek kaliteli doğal ürünlere yönelik artan talebi karşılayacak teslimatlara yakın gelecekte başlamayı planlıyor."

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER