Özel Haber

"Türkiye'nin altın madeni yok ama mücevher ürünleri tüm Avrasya'yı fethetti"

Türk mücevher ürünlerinin tüm Avrasya coğrafyasını fethettiğine işaret eden Kazakistan Kuyumcular Birliği Başkanı Jumagaliev, “Bu ticaret savaşında Türkler’e yenildik; nasıl oluyor bu...” dedi

"Türkiye'nin altın madeni yok ama mücevher ürünleri tüm Avrasya'yı fethetti"
28-09-2019 08:16

MOSKOVA - ÖZEL

Kazakistan Kuyumcular Birliği Başkanı Kaysar Jumagaliev, Türk mücevher ürünlerinin tüm Avrasya çoğrafyasını "fethettiğine" dikkat çekerek, "Oysa Türkiye'nin altın madeni bile yok, nasıl oluyor bu..." diye sordu.

"Avrasya Haftası" konulu forumda konuşan Jumagaliyev, Türk mücevher ürünlerinin Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ülkelerinde artan bir ilgi ile satıldığına işaret etti.
Kazakistan Kuyumcular Birliği Başkanı, "AEB kuyumcuları bizim esnaf bu ticaret savaşında Türklere yenildik. Türk mücevhver ürünleri, AEB ülkelerini fethetti" dedi.
"ÇÜNKÜ TÜRK ESNAFA TÜRKİYE DEVLETİ DESTEK VERİYOR, BİZDE İSE…"

Türkiye devletinin kendi esnafına sahip çıktığını belirten Jumagaliev, "Geçtiğimiz yıl Türkiye, 5 milyar dolar değerinde ürün ihraç etti. Bu rakamları ise biz rüyamızda göremeyiz. Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan'ın altın madeni var, altın hasılatı yapıyor. Türkiye'nin ise altın madeni yok. Peki nasıl oluyor da Türkiye, bu söz konusu ürünlerini borsada daha düşük fiyatlara satıyor. Çünkü devlet desteği var. Bizde ise..." diyerek eleştiride bulundu.

.

Avrasya Ekonomik Birliği (AEB), Rusya, Kazakistan, Belarus, Kırgızistan ve Ermenistan'ın üye olduğu bir birliktir.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER