Özel Haber

Türkiye, Moldova'nın Gagavuz Özerk Yeri'nde Başkonsolosluk açıyor

Türkiye’nin, Moldova'nın Gagavuz Özerk Yeri'nde Başkonsolosluk açmak için hazırlıklarda bulunduğu kaydedildi

Türkiye, Moldova'nın Gagavuz Özerk Yeri'nde Başkonsolosluk açıyor
09-08-2020 07:07

MOSKOVA - ÖZEL

Türkiye'nin Moldova'nın Gagavuz Özerk Yeri'nde (Türkçe konuşan Gagavuz halkı) Başkonsolosluk açmaya hazırlandığı kaydedildi.

Konuyla ilgili Türkiye Kişinev Büyükelçiliği tarafından şu bilgi verildi:

"Gagauz Özerk Yeri Başkanı Irina Vlah bugün (6 Ağustos) Büyükelçimiz Sayın Gürol Sökmensüer'i makamında ziyaret etmiştir.

Görüşmede, Sayın Bakanımızın planlanan Moldova ziyareti, bu çerçevede Komrat Başkonsolosluğumuzun açılması, olası temaslar, Gagauzya'da devam eden projeler, pandeminin etkileri ve pekçok konu ele alınmıştır.

Başkan Vlah ve Büyükelçimiz arasında gerçekleşen görüşmeye Gagauzya Dışilişkiler Müdürü Vitalii Vlah ve Büyükelçilik II. Katibi Esra Şen de iştirak etmişlerdir."

GAGAVUZ ÖZERK YERİ AÇIKLAMASI…

Bu arada, Gagavuz Özerk Yeri Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada ise "Görüşmede taraflar, Komrat'ta Türk konsolosluğunun açılmasıyla ilgili bazı hususlara değindi. Konsolosluk binasının hazırlık çalışmalarının şu anda devam ettiği kaydedildi. Diplomatik misyonun yakın gelecekte açılması planlanıyor" bilgisi verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 2 YIL ÖNCE DUYURMUŞTU…

2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova ziyareti kapsamında Gagavuzya Özerk Yeri'ne de yaptığı gezide, bölgede başkonsolosluk açacaklarını duyurmuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER