Özel Haber

Türkiye ile Tataristan ticari ilişkilerinin artırılması için çalışmalara devam

Türkiye ve Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti arasında ticari ilişkilerin artırılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi

Türkiye ile Tataristan ticari ilişkilerinin artırılması için çalışmalara devam
01-04-2021 09:14

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasında ticari ilişkilerin artırılması bağlamında çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Konuyla ilgili Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğu resmi facebook sayfasında şu bilgi verildi: "Başkonsolos İsmet Erikan ve Ticaret Ataşesi İsmet Özkan, Tathimplast Şirketinin Genel Müdürü Albert Süleymanov ve İş Geliştirme Direktörü Anton Zhivotov ile ikili ticaret ilişkilerimizi geliştirme ve ülkemize yatırım imkanlarını görüştü."

Bu arada, Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Tataristan'a yatırım yapan en başlıca ülkelerden birinin Türkiye olduğunu vurgulamıştı.

2019 yılında Davos'ta 49. Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan Minnihanov, Tataristan'ın İslam ülkeleriyle ekonomi işbirliğini övdü. Türkiye'yi de örnek veren Minnihanov, "Bugün Tataristan'ın Arap ülkeleri ve Orta Asya ülkeleriyle iyi ilişkileri var. Bu arada Türkiye bölgemizin en başlıca yatırımcı ülkelerinden biri olmakta. Son 7-8 yılda Tataristan Cumhuriyeti'nde 10 dev Türk fabrikası açıldı" şeklinde konuşmuştu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER