Genel

Türkiye Finans Genel Müdür Vekili Akşam: 2021 büyüme rakamlarının ivme kazanacağı bir yıl olacak

Türkiye Finans Genel Müdür Vekili Akşam, 2021'in, yeniden büyüme rakamlarının ivme kazanacağı bir yıl ve yeni yılda bankacılığın ana başlıklarından birinin uzaktan müşteri edinimi olacağını söyledi.

Türkiye Finans Genel Müdür Vekili Akşam: 2021 büyüme rakamlarının ivme kazanacağı bir yıl olacak
29-12-2020 17:41

Türkiye Finans Genel Müdür Vekili Murat Akşam, 2021'in, yeniden büyüme rakamlarının ivme kazanacağı bir yıl ve yeni yılda bankacılığın ana başlıklarından birinin uzaktan müşteri edinimi olacağını söyledi.

AkÅŸam, "Bankacılık SöyleÅŸileri" kapsamında Türkiye Finans ve sektörün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dönemindeki çalışmaları hakkında bilgi verirken, geleceÄŸe iliÅŸkin öngörülerini paylaÅŸtı.

Kovid-19'un bankalar üzerinde operasyonel anlamda etkisinin yüksek olduğunu belirten Akşam, salgınla birlikte bankaların da diğer kurumlar gibi acil durum eylem planlarını hem uygulama hem de yeniden gözden geçirme imkanı bulduğunu söyledi.

Akşam, bankacılıkta hızlı aksiyon alma kabiliyetini ortaya koyabilenlerin yeni şartlara hızlıca adapte olduğunu, iş sürekliliğini sağladığını ifade etti. Bankacılık sektörünün genel olarak bu süreci başarıyla geçirdiğinin altını çizen Akşam, Türkiye Finans olarak salgın dönemine en hızlı adapte olan bankalardan biri olduklarını belirtti.

Salgın döneminde önceliklerini müşterilerin ve çalışanların sağlığı olarak belirlediklerini aktaran Akşam, "Bu dönemde hem çalışanlarımızı korumak hem de müşterilerimizin bankacılık hizmetlerini kesintisiz alabilmelerini sağlamak için uzaktan ya da dönüşümlü çalışma sistemlerini çok kısa sürede devreye aldık.

Genel müdürlüğümüz bünyesinde esnek ve uzaktan çalışma modelimiz olan JEST uygulamasını başlattık. 4 farklı çalışma modelini kapsayan bu uygulama sektörde bir ilk oldu." diye konuştu.

Akşam, salgınla birlikte hayatın, alışkanlıkların, iş yapış biçimlerinin büyük ölçüde şekil değiştirdiğini, bu sürecin en önemli çıktısının da dijitalleşmenin hız kazanması olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER