Genel

Türkiye Diyabet Vakfı ile Vodafone’dan Diyabet Destek Noktası

Çözüm ortağı olduğumuz Diyabet Destek Noktası Projesi’ne büyük önem veriyoruz"

Türkiye Diyabet Vakfı ile Vodafone’dan Diyabet Destek Noktası
14-11-2019 14:50

şletmelerin dijital iş ortağı olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Vodafone, Türkiye Diyabet Vakfı’nın başlattığı "Diyabet Destek Noktası Projesi"nde diyabetli ve diyabet riski taşıyan bireylere eğitim verilmesi ve hastaların tedavi süreçlerinin takip edilebilmesine katkı sağlıyor.

Vodafone açıklamasına göre, sunduğu teknolojik çözümlerle hayatın her alanına dokunan Vodafone Business, Türkiye Diyabet Vakfı’nın "Diyabet Destek Noktası Projesi"nde çözüm ortağı oldu.

Diyabetle mücadele ve diyabetli kişilerin yaşam kalitesinin geliştirilmesi amacıyla faaliyet gösteren Türkiye Diyabet Vakfı, "Diyabet Destek Noktası Projesi" ile diyabetli ve diyabet riski taşıyan bireylere farkındalık eğitimleri verilmesini ve hastaların tedavi süreçlerinin mesafelere takılmaksızın takip edilebilmesini hedefliyor.

- 120 bin hastaya ulaşılması hedefleniyor

Açıklamada verilen bilgilere göre, Türkiye Diyabet Vakfı koordinatörlüğünde Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında ilk etapta 21 ilde aile sağlığı merkezlerinde çalışanlar diyabet uzmanlarından özel eğitim aldı.

Eğitimlerini tamamlayan aile sağlığı çalışanları sorumlu oldukları bölgelerdeki diyabetli ya da diyabet riski taşıyan bireylere farkındalık eğitimleri vermeye başladı. Uluslararası Diyabet Federasyonu ve Sağlık Bakanlığı tarafından da desteklenen proje kapsamında aralarında İstanbul, Ankara, Mersin, Antalya, Kahramanmaraş ve Van’ın da bulunduğu 21 ilde aile sağlık merkezlerine diyabet destek noktası uygulaması olan tabletler dağıtıldı.

Vodafone Business, eğitimlerin pratik şekilde uygulanabilmesi ve akabinde hastaların tedavi süreçlerinin takip edilebilmesi için dağıtılan bu tabletlere mobil iletişim desteği sağlıyor.

Diyabet hastası olan veya diyabet riski bulunan kişiler projenin internet sitesi olan Diyabetnoktası.com’dan tedavi, beslenme, ilaç kullanımı gibi konularda bilgiye ulaşıp kendi aksiyon planlarını takip edebiliyor. Diyabet Destek Noktası ile ilk 3 ayda 2 bin 200’e yakın kişiye ulaşıldı. 3 yıl sürecek olan proje ile 120 bin hastaya ulaşılması hedefleniyor.
 

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER