Yerel haber-Şirket Haber

Türkiye, dijital bankacılığın gelişimi açısından söz sahibi ülkeler arasında gösteriliyor

"Fiziksel ortamlardan dijital ortamlara geçiş yapılabilecek ya da dijital ortamlarda fiziksel ortamlardaki deneyimin aynısının yaşanabileceği çözümleri sunan markalar rekabet avantajı sağlayacak"

Türkiye, dijital bankacılığın gelişimi açısından söz sahibi ülkeler arasında gösteriliyor
01-07-2021 15:47

İSTANBUL

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, "Dijital bankacılığın kapsamlı olarak etkilendiği 2020 yılında, pek çok yeniliğin hayata geçirilmesiyle birlikte de sektör olarak yetkinliklerimizin son derece gelişmiş olduğunu ve dünyaya örnek teşkil edecek düzeye ulaştığımızı söyleyebiliriz." dedi.

Lüle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının bankacılık sektörü teknolojilerine etkisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Salgının, teknolojik gelişmeler ve dijitalleşmeyle birlikte müşterilerin günlük hayattaki alışkanlıkları ve beklentilerini değiştirdiğini ifade eden Lüle, bu gelişmelerin bankacılık ve finans sektörünü doğrudan etkilediğini söyledi. Lüle, müşterilerin hayatlarına değer katmak, kusursuz ve güvenli bir müşteri deneyimi sunmak ve uçtan uca dijitalleşmiş en yalın süreçleri geliştirmek amacıyla çok uzun süredir sektörün genelinde ciddi gelişmeler yaşandığını anlattı.

Lüle, salgından önce, dijital dönüşümü başaramayan kurumların ayakta kalmakta zorlanacağının konuşulduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Değişikliklere uyum sağlayabilen, geleceği öngörüp değişmesi beklenen olasılıklara karşı esnek kalabilen organizasyonların sürdürülebilirlik açısından büyük bir avantaja sahip olacağını vurguluyorduk. Müşterilerimiz, artık bankacılık hizmetlerine ihtiyaç duydukları anda ve yerde kolaylıkla ulaşmayı bekliyor. Bankacılık ürün ve hizmetlerinin bankaların bakış açısı yerine müşterinin bakış açısıyla oluşturulması ve ihtiyacına yönelik olarak sunulması, bunun yanı sıra bankacılık dışı uygulamalardan da yalın, kesintisiz ve zahmetsiz biçimde bankacılık işlemlerinin yapılabilmesi rekabette farklılaştırıcı unsur olarak son yıllarda daha fazla önem kazandı. İş Bankası olarak salgını öngöremesek de daha önce dijitalleşme konusunda yaptığımız çalışmalar bu süreci yönetmek açısından işimizi kolaylaştırdı. Bu çalışmalar sayesinde müşterilerimizin zamanlarının önemli bir bölümünü evde geçirmek zorunda oldukları salgın döneminde ihtiyaç duydukları bankacılık işlemlerini hızlı, kolay ve zahmetsiz gerçekleştirebilmeleri için çok hızlı reaksiyon gösterebildik."

Döneme özel önlemleri hayata geçirirken kanal fonksiyon çeşitliliğinin artırılması, müşteri deneyiminin iyileştirilmesi ve bankacılık hizmetlerinin kişiselleştirilmesi açısından süregelen çalışmaların ve yatırımların da hız kesmeden devam ettiğini belirten Lüle, bugün itibarıyla İşCep'te 450'ye yakın, internet şubesinde ise 500'ü aşkın işlem menüsüyle gerek bireysel gerekse ticari müşterilerinin işlemlerini bulundukları yerden yapmalarına imkan sağlayacak fonksiyon çeşitliliği sunduklarını bildirdi.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER