Özel Haber

Türkiye'den Rusya'daki hastaneye oksijen solunum cihazı gönderildi

Koronavirüs hastaları için özel olarak hazırlanan oksijen solunum cihazı, Türkiye'den Rusya'nın Saratov kentindeki hastaneye gönderildi

Türkiye'den Rusya'daki hastaneye oksijen solunum cihazı gönderildi
16-05-2020 05:52

MOSKOVA - ÖZEL

Türkiye'den koronavirüs hastaları için özel hazırlanan Rusya'nın Saratov kentindeki 2 nolu Şehir Klinik Hastanesi'ne modern oksijen solunum cihazı gönderildi.

Rus devlet televizyonu Vesti kanalına göre, Nisan ayında koronavirüs hastaları için özel olarak hazırlanan Saratov'daki hastaneye, Türkiye'den modern oksijen solunum cihazının sevkedilmesi sırasında bazı sorunlar da yaşandı. Vesti televizyonu, oluşan sorunların nedeninin Türkiye'den bu tür cihazların koronavirüs pandemisi gerekçesiyle yasaklanması olduğuna işaret etti.

Vesti televizyonu, "Bu durumda Saratov bölge hükümet kabinesi, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne başvurarak cihazın sevkedilmesi için yardım istedi" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Televizyona konuşan Saratov bölgesi Ekonomi Kalkınma Bakan Danışmanı Yuri Arşinov, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi ve Büyüeklçilik Ticari Müşaviri'nin devreye girmesiyle yasağın kaldırıldığı ve söz konusu cihazın Saratov'daki hastaneye gönderildiğini aktardı.

Söz konusu hastanein Başhekimi Natalya Bakal, koronavirüs hastalarının tedavisi bakımından cihazın önemine dikkat çekerek, "Hastanemiz bu cihaza çok gereksinim duyuyordu. Cihazı hemen çalıştırmaya başladık" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER