Magazin

Türkiye'deki çiftlerin Sevgililer Günü hayali Paris

Yapılan bir ankete göre, Türkiye'de çiftlerin Sevgililer Günü hayalinin Paris seyahati olduğu sonucu çıktı

Türkiye'deki çiftlerin Sevgililer Günü hayali Paris
06-02-2018 13:20

İSTANBUL

E-ticaret platformunun gerçekleştirdiği anket, Türkiye'de çiftlerin Sevgililer Günü hayalinin Paris seyahati olduğunu ortaya koydu.

GittiGidiyor, sosyal anket platformu Poltio iş birliğiyle, çiftlerin Sevgililer Günü'nü nasıl geçirmeyi tercih ettiklerini ortaya çıkaran bir anket düzenledi.

Ocak ayında internet üzerinden yanıtlanan ve toplamda 5 bin 720 oyun kullanıldığı ankette, Türkiye'de çiftlerin Sevgililer Günü hayalinin Paris seyahati olduğu sonucu çıktı.

Ankete katılan erkeklerin yüzde 59'u, kadınların ise yüzde 53'ü Paris'i tercih etti. Toplamda yüzde 56 oyla sıralamada başı çeken Paris'i, yüzde 16 ile Londra, yüzde 15 ile Prag, yüzde 13 ile Madrid izledi.

10 kişiden 6'sı hediye alıyor...

Ankete katılanların yüzde 51'i, Sevgililer Günü'nde yapacakları bir Paris tatili öncesi alışveriş listesinde mutlaka fotoğraf makinesi bulunacağını kaydederken, yüzde 19'u şehir rehberi/kitabı, yüzde 15'i spor ayakkabı, yüzde 10'u seyahat boy bakım seti ve yüzde 5'i şık bir şapka alacağını belirtti.

"Sevgililer Günü'nde sizi nasıl bir sürpriz mutlu eder?" sorusuna verilen yanıtlar, kadınların Sevgililer Günü'nde daha fazla hediye beklediğini ortaya koydu. Ankete katılan erkeklerin yüzde 60'ı "hatırlanmak yeter derken, kadınların ise yüzde 38'i aynı cevabı verdi.

Katılımcıların toplamda yüzde 49'u "hatırlanmak yeter" derken, yüzde 20'lik kesim ise "baş başa tatil" yanıtını verdi.

Sevgililer Günü'nde sürpriz olarak "güzel bir hediye" bekleyenler yüzde 18, "romantik bir akşam yemeği" bekleyenler ise yüzde 13'lük kesimi oluşturdu.

Anket sonuçlarına göre 10 kişiden 6'sı ise Sevgililer Günü'nde hayatındaki özel insana hediye almayı tercih ettiğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER