Kültür Sanat

Türkiye'de gençler müziği dijital müzik platformlarından dinliyor

Doç. Dr. Michael Kuyucu, Türkiye'de özellikle gençlerin yasal müzik platformlarını müzik dinleme aracı olarak kullandığını açıkladı.

Türkiye'de gençler müziği dijital müzik platformlarından dinliyor
24-04-2019 19:02

İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Michael Kuyucu Türkiye'de özellikle gençlerin yasal müzik platformlarını müzik dinleme aracı olarak kullandığını açıkladı. Müzik araştırmacısı akademisyen ve CRI TÜRK genel müdürü olarak çalışmalarda bulunan Kuyucu, '12'th Annual International Conference on Mediterranean Studies' adlı konferansta sunduğu araştırmasında Türkiye'de üç büyük metropol şehir olan İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayan 18-24 yaş grubundaki üniversite öğrencilerinin müzik dinleme alışkanlıklarını mercek altına aldı.

Üç büyük şehirde toplam 2 bin 321 üniversite öğrenci üzerinde uyguladığı araştırmasında gençlerin müzik dinleme aracı olarak hangi platformları kullandığını araştıran Doç. Dr. Michael Kuyucu, genlerin yüzde 62.86'sının resmi bir müzik platformuna aboneliğinin olduğunu ve müzik dinlemek için bu dijital müzik servislerine para ödediğini söyledi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER