Ekonomi

Türkiye Bankalar Birliği'nden 'bedelli askerlik' açıklaması

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, "Bedelli askerlik uygulamasına bankacılık sektörünün uygun koşullarla destek sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Türkiye Bankalar Birliği'nden 'bedelli askerlik' açıklaması
20-07-2018 20:02

Ä°STANBUL (AA) - Türkiye Bankalar BirliÄŸi (TBB) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Hüseyin Aydın, "Bedelli askerlik uygulamasına bankacılık sektörünün uygun koÅŸullarla destek saÄŸlayacağına inanıyorum." dedi.

Hüseyin Aydın, bedelli askerlik konusunda yaptığı yazılı açıklamada, bedelli askerlik tasarısının yakın zamanda yasalaÅŸmasının beklendiÄŸini belirtti.

Bedelli askerlik düzenlemesi sayesinde geleceÄŸin teminatı olan gençlerin, eÄŸitimlerini ve mesleki çalışmalarını aksatmadan ve iÅŸ gücü piyasasından çekilmeden ekonomiye katma deÄŸer saÄŸlamaya ve ailelerine destek olmaya devam edebileceklerini vurgulayan Aydın, ÅŸunları kaydetti:

"Önemli iÅŸlevi geleceÄŸe yatırım olan bankacılık sektörünün, gençlerimizin beklentilerini karşılamak ve ekonomik faaliyetin saÄŸlıklı olarak sürdürülmesini desteklemek amacıyla uygun koÅŸullarda uygulamaya katkı saÄŸlayacağına inanıyorum. Bu çerçevede, bankalarımız kredilendirme koÅŸullarına iliÅŸkin gerekli açıklamaları kamuoyuna kendileri yapacaklardır. ÖrneÄŸin; Ziraat Bankası olarak biz bütün hazırlıklarımızı tamamladık ve yasanın çıkmasını takiben cazip koÅŸullarla bir kredi ürününü uygulamaya alacağız."

Muhabir: Murat Birinci

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER