Genel

Turkish Cargo 'dünyanın en hızlı arabası'nı taşıdı

"Dünyanın en hızlı arabası" olarak nitelendirilen "Devel Sixteen", Turkish Cargo tarafından Dubai'den Kanada'nın Toronto kentine nakledildi.

Turkish Cargo 'dünyanın en hızlı arabası'nı taşıdı
02-06-2018 14:46

Ä°STANBUL

Turkish Cargo, "dünyanın en hızlı arabası" olarak nitelendirilen "Devel Six****"i Dubai'den Kanada'nın Toronto kentine taşıdı.

Türk Hava Yolları (THY) Basın MüÅŸavirliÄŸi'nden yapılan açıklamaya göre, dünyanın 121 ülkesine hava kargo hizmeti saÄŸlayan, küresel hava kargo verilerine göre bu alanda en hızlı büyüyen marka konumunda olan Turkish Cargo, dünyanın en hızlı otomobili olarak bilinen "Devel Six****"i baÅŸarılı bir operasyon ile Dubai'den Ä°stanbul aktarmalı olarak Toronto'ya taşıdı.

Turkish Cargo, "hyper’" ismiyle de anılan, özel olarak üretilen 2,2 milyon dolar deÄŸerindeki lüks otomobili, korunaklı ve özel kargo taşıma kurallarına uygun ÅŸekilde, uzman ekiplerce taşıyarak, baÅŸarılı özel kargo operasyonlarından birini daha gerçekleÅŸtirdi.

Dubai merkezli Devel firmasının ürettiÄŸi araç, sahip olduÄŸu özellikleri ve tasarımıyla görenleri hayran bırakıyor. Pistlere özel olarak üretilen otomobil, 12,3 litrelik 16 silindirli motoruyla 5 bin beygir gücüne sahip ve saatte 563 kilometre hıza ulaÅŸabiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER