Genel

Turkcell’den BM’nin küresel iş birliği inisiyatifine destek

"Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin de en büyük destekçilerinden biriyiz"

Turkcell’den BM’nin küresel iş birliği inisiyatifine destek
22-09-2020 15:19

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin en büyük destekçilerinden biri olduklarını ifade etti.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik girişimi olan Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin ilk imzacıları arasında yer alan şirket, BM’nin 75’inci kuruluş yıl dönümü kapsamında iş dünyasıyla birlikte başlattığı küresel iş birliği inisiyatifine de destek verdi.

Turkcell’in de imzacı olduğu inisiyatif, BM’nin 75’inci yıl dönümünün "eşi benzeri görülmemiş bir bozulma ve küresel dönüşüm" dönemine denk geldiğini hatırlatarak; ülkeler, şirketler ve nesiller arasında uluslararası iş birliğinin derhal başlatılması gerektiğini savunuyor.

İnisiyatifte, kovid-19 başta olmak üzere, iklim değişikliği, ekonomik belirsizlik, sosyal adaletsizlik ve artan dezenformasyon gibi krizler karşısında hem kamu hem de özel sektörün sorumlu davranması gerektiğinin altı çizilirken, hükümetlere ve özel şirketlere, kendilerine yönelik hazırlanan üçer maddelik taahhütnamelere imzacı olmaları çağrısında bulunuluyor.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER