Genel

Turkcell, elektronik atıklarla eğitime kaynak sağlayacak

Kullanılmayan, atık haline gelmiş elektronik cihazlar "tekno atık" kutularına bırakılacak,

Turkcell, elektronik atıklarla eğitime kaynak sağlayacak
26-11-2019 16:28

Turkcell, Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) iş birliğiyle Türkiye genelinde "Eğitime Dönüştür" projesini başlattı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, şirket, sürdürülebilirliği temel alan yeni bir proje başlattı. Turkcell çalışanlarından bayilerine, tedarikçilerinden müşterilerine tüm Türkiye'yi kapsayacak olan "Eğitime Dönüştür" projesi bir yandan çevrenin korunmasını ve doğal kaynaklardan tasarruf edilmesini sağlarken, bir yandan da çocukların eğitimine katkı sağlayacak.

Proje kapsamında Turkcell mağazalarına yerleştirilecek olan "tekno atık" kutularında toplanan elektronik atıklar, bu ürünlerin toplanması ve geri dönüştürülmesi alanında yetkili olan TÜBİSAD tarafından ekonomiye kazandırılacak.

Elde edilen gelirin tamamı, çocukların eğitiminde kullanılmak üzere Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na (TEGV) bağışlanacak.

- "Bu çocuklarımız için 'ileriye dönüştürme' projesi"
 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan sürdürülebilirliğin temel şirket stratejilerinin odağında bulunduğunu, Turkcell olarak daha yaşanabilir bir gelecek için sorumluluk aldıklarını belirtti.

2030 yılına kadar elektrik tüketimlerini tamamen yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedeflediklerini aktaran Erkan, şunları kaydetti:

"Müşterilerimize çevreci ve sürdürülebilir ürün alternatifleri sunmak için çalışmalarımızı bütün hızıyla sürdürüyoruz. Karbon ayak izimizi azaltmak için attığımız adımların sonuçlarını da her yıl fazlasıyla alıyoruz. Tüm bu çalışmalarımıza ek olarak başlattığımız 'Eğitime Dönüştür' projemiz için tüm müşterilerimizi ve bayilerimizi kapsayan bir elektronik atık seferberliği diyebiliriz.

Devletimizin başlattığı Sıfır Atık projesindeki sorumluluğumuzun da bilinciyle tüm Türkiye'yi artık kullanmadıkları özellikle cep telefonu ve tablet gibi cihazlarını mağazalarımızdaki tekno atık kutularına atarak hem çevrenin korunmasına hem de çocuklarımızın eğitimine destek vermeye çağırıyoruz. Bu, çocuklarımızın eğitimi için çok önemli bir proje. Aslında bir 'ileriye dönüştürme' projesi."
 

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER