Genel

Türk Telekom ile akıllı şehirlerde tasarruf

Türk Telekom, yeni nesil şehircilikte hayata geçirdiği çalışmalarla belediyelere elektrikte yüzde 40, sulamada yüzde 30 kaynak tasarrufu sağladı

Türk Telekom ile akıllı şehirlerde tasarruf
10-01-2021 15:51

Türk Telekom, Enerji Verimliliği Haftası'nda yaptığı açıklamada, 5G ve yapay zeka yatırımlarını sürdürürken, "Yeni Nesil Şehirler İnisiyatifi" ile bu teknolojilerin ilk adımını 9 kentte hayata geçirdiğini duyurdu.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, ürün ve hizmetleriyle trafikten kamu güvenliğine, sulamadan aydınlatmaya kadar akıllı yaşama dair tüm alanlarda enerji tasarrufu sağlıyor.

"Yeni Nesil Şehir Platformu" adı altında, yeni nesil ulaşım, enerji, çevre, sağlık, yaşam ve güvenlik alanlarında 50'den fazla hizmet sunuluyor.

Çalışmalar kapsamında Karaman, Kars, Antalya, Kırşehir, Mersin ve Edirne'den sonra Elektronik Denetleme Sistemi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yeni Nesil Kavşak ile Elazığ Belediyesi, Halka Açık Wi-Fi, Yeni Nesil Şehir Mobilyaları ve Mobil Uygulama ile Kütahya Belediyesi yeni nesil şehir çözümlerine kavuşturuldu. Ayrıca, toplam 21 belediyede Sosyal Medya Yönetim Yazılımı hizmeti sunularak "Dijital ve İnteraktif Belediyecilik" vizyonu desteklendi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER