Sağlık

'Türk sağlık sektörü ABD’li yatırım fonlarının radarında'

ABD'nin New York eyaletinde gerçekleştirilecek 2019’un ilk büyük yatırımcı toplantısına Lokman Hekim Sağlık Grubu da davet edildi.

'Türk sağlık sektörü ABD’li yatırım fonlarının radarında'
20-12-2018 16:32

ANKARA - MERVE ÖZLEM ÇAKIR

Lokman Hekim SaÄŸlık Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Mustafa SarıoÄŸlu, New York’ta gerçekleÅŸtirilecek 2019’un ilk büyük yatırımcı toplantısına davet aldıklarını belirterek, "Yaklaşık 3 trilyon doları yöneten ABD’li yatırım fonlarıyla bir araya gelerek, Türk saÄŸlık sektörü ve ÅŸirketimize iliÅŸkin yatırım fırsatlarını anlatacağız." dedi.

SarıoÄŸlu, AA muhabirine, Raiffeisen Centrobank’ın organizasyonuyla 17-18 Ocak 2019'da ABD'nin New York eyaletinde "Turkish Days in New York" adıyla gerçekleÅŸecek organizasyona farklı sektörlerdeki 15 Türk ÅŸirketinin davet edildiÄŸini ifade etti.

Türk saÄŸlık sektörünün küresel piyasalarda geldiÄŸi rekabetçi pozisyonun yabancı yatırım fonlarının dikkatini çektiÄŸini dile getiren SarıoÄŸlu, aralarında Morgan Stanley, Moon Capital, JP Morgan ve Goldman Sachs’ın da bulunduÄŸu 3 trilyon doları yöneten çok sayıda ABD’li yatırım fonuyla ikili görüşmeler yapacaklarının altını çizdi.

SarıoÄŸlu, 2019’un ilk büyük yatırımcı toplantısında yer alacak Türk ÅŸirketlerini önemli fırsatların beklediÄŸini vurguladı. Zirve aracılığıyla Türk ÅŸirketlerinin yatırımcılara kendilerini daha iyi anlatma fırsatı bulacağını kaydeden SarıoÄŸlu, ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu:

"Zirvede yer alacak yatırım fonları, Türkiye’nin de aralarında bulunduÄŸu geliÅŸmekte olan ülkelere önemli kaynak ayırıyor. Yönettikleri yaklaşık 3 trilyonluk fonun bir kısmı geliÅŸmekte olan ülkelerde bulunuyor ve bu fonların yatırımları da genellikle uzun soluklu oluyor. Zirvenin tek small cap katılımcısı olan Lokman Hekim SaÄŸlık Grubu 'paylaÅŸarak saÄŸlıklı büyüme' mottosunu ve Türk saÄŸlık sektörünü anlatacak."

"Yabancı yatırımlar için 2019 cazip bir yıl olabilir"

Türkiye’nin 2018’de önemli bir ekonomik sınav verdiÄŸini belirten SarıoÄŸlu, 2019’un özellikle yabancı yatırımcılar için ülke genelinde önemli fırsatlar sunduÄŸunu dile getirdi. SarıoÄŸlu, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan öncülüğünde saÄŸlık alanında atılan adımların yurt dışında ilgiyle takip edildiÄŸini belirterek, “Yabancı para cinsinden varlıklarını deÄŸerlendirmeyi düşünenler için özellikle Türk saÄŸlık sektörü önemli fırsatlar sunuyor. ABD’deki temaslarımızda da bu fırsatları yüz yüze anlatma imkanı yakalayacağız. Ãœlkemiz ekonomisine iliÅŸkin oluÅŸturulmaya çalışılan olumsuz algıyı dağıtacağız.” diye konuÅŸtu.

15 Türk şirketi davet aldı

Farklı sektörlerden Türk şirketlerinin davet edildiği organizasyona, Garanti Bankası, Akbank, VakıfBank, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, BİM, Mavi, Koç Holding, Şişecam, Tat Gıda, Anadolu Grubu, Yataş Grup, MLP Care, Doğuş Otomotiv, Pegasus ve Lokman Hekim Sağlık Grubu katılacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER