Genel

Türk mühendislerin "zekası" Kuzey Amerika'yı konuşturacak

- Etiya Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi Doğan: - "Tamamen Türkiye'de yerli sermaye ve yerli mühendislerimizle ürettiğimiz ürünlerimizi, Kuzey Amerika gibi yüksek teknoloji üreten bir kıtaya, üstelik uluslararası arenadaki rakiplerimizi teknik değerlendirmelerde geride bırakarak ihraç etmek hepimizi gururlandıran bir başarı"

Türk mühendislerin
03-11-2017 17:24

İSTANBUL (AA) - Etiya, Kuzey Amerika'nın önde gelen telekom operatörlerinden biriyle stratejik iş birliği anlaşması imzaladı.

Etiya'dan yapılan açıklamaya göre, anlaşma kapsamında, söz konusu operatörün bütün müşteri yönetimi, faturalama ve network altyapısı şirket tarafından sağlanacak.

Etiya, bünyesinde yer alan 550'den fazla Türk mühendisle, Türkiye'den Silikon Vadisi'ne, Singapur'dan Dubai'ye kadar dünyanın dört bir yanında yapay zeka ile güçlendirdiği yazılım ürünlerini dünyaya ihraç ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Etiya Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Aslan Doğan, müşteri odaklı dijital dönüşüm sağlayan geniş ürün gamlarını son yıllarda yaptıkları yapay zeka yatırımları ile güçlendirdiklerini belirterek, "Yaptığımız yatırımlar, inovatif ürünlerimiz ve müşteri yönetimi konusundaki uzmanlığımızla bugün itibarıyla dünyanın teknoloji üretiminde üst sıralarda yer alan bir bölgeye yazılım ihraç edebilir bir noktaya geldik. Aslında sıfırdan bir operatör kurabilecek uluslararası bir birikimden bahsediyoruz. Uzun süreli olan bu kontrat bize olan güveni de gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Doğan, Türkiye'nin tek sözleşme ile yapılmış en büyük yazılım ihracatlarından birini gerçekleştirdiklerini aktararak, şunları kaydetti:

"İhale kapsamında gerekli bütün network bileşenleri dahil CRM, sipariş sistemleri, tahsilat ve faturalama çözümleri de Etiya tarafından sağlanacak. Bu tablo, aynı zamanda Türk yazılımının dünyada geldiği noktayı da gözler önüne seriyor. Tamamen Türkiye'de yerli sermaye ve yerli mühendislerimizle ürettiğimiz ürünlerimizi, Kuzey Amerika gibi yüksek teknoloji üreten bir kıtaya, üstelik uluslararası arenadaki rakiplerimizi teknik değerlendirmelerde geride bırakarak ihraç etmek hepimizi gururlandıran bir başarı. Bu başarının aynı zamanda ülkemiz için de bir gurur kaynağı olduğu düşüncesindeyiz. İşin büyüklüğü ve kapsamı düşünüldüğünde, bu projemiz 2023’te 10 milyar dolar ihracat hedefi koyan yazılım sektörümüz açısından da önemli bir eşik..."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER