Genel

Türk Kızılay, yoğun kar nedeniyle yolda kalan sürücülere ikramda bulundu

Türk Kızılay ekipleri, D-100 kara yolu Düzce kesiminde kar yağışı nedeniyle yolda kalan sürücülere içecek ve yiyecek ikramında bulundu.

Türk Kızılay, yoğun kar nedeniyle yolda kalan sürücülere ikramda bulundu
31-01-2020 01:19

AkÅŸam etkili olmaya baÅŸlayan kar yağışı nedeniyle Bolu Dağı'na çıkamayan tırlar yolda durmak zorunda kaldı. Bu nedenle ulaşımda yaÅŸanan aksamadan dolayı sürücüler, Karanlıkdere mevkisinde bekletildi.

Türk Kızılay Batı Karadeniz Lojistik ve Afet Yönetim Merkezi MüdürlüÄŸü ekipleri de sürücülere, trafik ve Karayolları ekiplerine ulaÅŸarak ikramlarda bulundu.

Merkez Müdürü Zafer Kamber, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bolu Dağı geçiÅŸinin ulaşımda önemli ana arterlerden biri olduÄŸunu söyledi.

Bölgede kış mevsiminde etkili olan kar yağışı nedeniyle Türk Kızılay olarak hazırlıklarını yaptıklarını belirten Kamber, "En az 5 bin kiÅŸiye göre hazırlık yaptık. Bu gece itibarıyla yaklaşık 15-20 tır ÅŸoförümüzün imdadına yetiÅŸtik. Bu faaliyetimiz gece boyunca devam edecek." diye konuÅŸtu.

Anadolu Otoyolu ile D-100 kara yoluna yönelik hazırlıkların yapıldığını aktaran Kamber, "Sürücülere çay, kahve, çorba, kek ve su ikramlarımız oluyor. Bunun dışında ihtiyaç olması halinde battaniye ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Özellikle Karayolları personelleri, emniyet mensupları bu iÅŸin en çok kahrını onlar çekiyorlar. Onlara da ikramlar yapıyoruz." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER