Genel

Türk Kızılay karantinadaki 20 bin kişiye üç öğün yemek hizmeti sunuyor

Yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında çalışmalarını sürdüren Türk Kızılay, karantinadaki yaklaşık 20 bin kişiye 3 öğün beslenme desteği veriyor.

Türk Kızılay karantinadaki 20 bin kişiye üç öğün yemek hizmeti sunuyor
30-03-2020 16:56

ANKARA/Ä°STANBUL (AA) - Türk Kızılaydan yapılan açıklamada, koronavirüs ile mücadelede de üzerine düÅŸen görevi yerine getiren Kızılay'ın yurt dışından gelen ve 42 il ve 63 noktada karantina altına alınan yaklaşık 20 bin kiÅŸiye üç öÄŸün beslenme hizmeti vermeye devam ettiÄŸi belirtildi.

Açıklamada görüÅŸlerine yer verilen Türk Kızılay Genel BaÅŸkanı Kerem Kınık, toplum olarak daha fazla dayanışmaya ihtiyaç olduÄŸunu belirterek, ÅŸunları kaydetti:

"Bizler Kızılay olarak bu olaÄŸanüstü dönemde tüm kaynaklarımızı ihtiyaç sahipleri için seferber ediyoruz. 8 bin 111 gönüllü profesyonel ile seferberlik ilan ettik, sahada çalışmalarımız sürüyor. Son 2 haftadır gözlem altındaki vatandaÅŸlarımıza Kızılay olarak yemek desteÄŸimizi eksiksiz yerine getiriyoruz. 42 il, 63 noktada karantina altında olan toplam 19 bin 993 vatandaşımıza 627 bin 481 öÄŸün beslenme desteÄŸi sunuyoruz. Hepsine ÅŸifa ve saÄŸlık dileklerimizi iletiyoruz. 152 yıllık tarihimiz, bize zor günleri atlatmada dayanışmanın önemini öÄŸretti."

Kınık, Kızılayın, hayat normale dönene kadar yardım çalışmalarını sürdüreceÄŸini ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER