Özel Haber

Türk iş dünyası, Rusya'da inşaat malzemeleri ile ilgili dev üretim merkezi açıyor

Medya sponsoru olarak dikGAZETEnin de panoda yer aldığı Başkurtistan Başkenti Ufa’da dizenlenen etkinlikte konuşan Habirov, Türk iş dünyasının, Rusya'da inşaat malzemeleri ile ilgili dev üretim merkezi açacağını duyurdu

Türk iş dünyası, Rusya'da inşaat malzemeleri ile ilgili dev üretim merkezi açıyor
10-12-2020 06:16

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'ya bağlı Başkortostan Cumhuriyeti lideri Radiy Habirov, Türk iş dünyasının bölgede inşaat malzemeleriyle ilgili dev üretim tesisi açmayı planladığını duyurdu.

Başkortostan Cumhuriyeti başkenti Ufa'da “Uluslararası İş Dünyası Haftası: 2020” etkinliği düzenlendi.

dikGAZETE’nin de söz konusu uluslararası etkinliğin medya sponsorlarından biri olarak panodaki yerini aldığı etkinlikte, Türkiye-RF Başkortostan Cumhuriyeti ticari ilişkilerini değerlendiren Habirov, bölgede Türk iş dünyasının, inşaat malzemeleri üretimi için dev bir işletme kuracağını söyledi.

Habirov, "Başkortostan hükümeti olarak 1,5 yıldan fazla bir süredir Türk iş dünyası temsilcileriyle Ufa yakınlarındaki yapı malzemeleri üretimi alanında benzersiz bir tesisin inşası için bir yatırım projesini görüşüyoruz. Proje finansmanına katılmaya hazır bankalarla görüşmeler yaptık. Şantiye, inşaat yeri de  belirlendi. Henüz tüm sırları açıklamayacağım. Tüm bu konularla ilgili baharda noktayı koyarsak, b durumda Ufa yakınlarında inşaat malzemeleri üretimi alanında benzersiz bir tesis kuracağız Başkortostan ekonomisi böylece, bizim hiç sahip olmadığımız böyle bir üretim tesisine sahip olacak" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER