Ekonomi

Türk girişimciden personel maliyetini düşüren yazılım

Ekmob Kurucusu Şener, "Ekmob çözümümüz ile 10 kişilik bir saha ekibinin yüzde 32 daha verimli yönetilmesi mümkün. Bu verimli yönetim sayesinde yılda personel maliyetinde 270 bin TL üzerinde tasarruf sağlanması mümkün oluyor." dedi.

Türk girişimciden personel maliyetini düşüren yazılım
03-08-2019 17:04

Ä°STANBUL (AA) - Ekmob Kurucusu Sunay Åžener, iÅŸletmelere sahadaki operasyon ekiplerini daha verimli kullanabilmeleri için yeni bir yazılım geliÅŸtirdiklerini belirterek, "Ekmob çözümümüz ile 10 kiÅŸilik bir saha ekibinin yüzde 32 daha verimli yönetilmesi mümkün. Bu verimli yönetim sayesinde yılda personel maliyetinde 270 bin TL üzerinde tasarruf saÄŸlanması mümkün oluyor." dedi.

Åžener, AA muhabirine ÅŸirketi Ekmob ve ÅŸirketinin reel ekonomiye sunduÄŸu katkılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ekmob'un, lokasyon bazlı mobil müÅŸteri iliÅŸkileri yönetimi (CRM) ve saha ekip yönetimi çözümü olduÄŸunu belirten Åžener, Ekmob'un, saha operasyonu olan ÅŸirketlere maliyet avantajı saÄŸlayan saha operasyon yönetimi imkanı saÄŸladığını söyledi.

Åžener, Yıldız Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren genç bir startup olan Ekmob'un fikrinin ortaya çıkışını ÅŸöyle anlattı:

"Önceki çalışma hayatımda saha ekiplerini gözlemleme imkanım oldu ve bu gözlemlerimde, saha ekiplerine özel bir çözümün olmadığını fark ettim. Saha ekiplerinin çoÄŸu saha ekiplerini yönetmek ve raporlamak için E-posta, Excel tabloları ve WhatsApp gibi farklı ve birbirinden kopuk sistemlerle sahadaki operasyonlarını yönetmeye çalışıyorlardı. Gördüm ki bu iÅŸ Whatsapp gruplarından yürümüyordu. Böyle olunca da, tabii ki bu iÅŸi yönetmek hem çok zor, hem de çok verimsiz oluyordu. Saha personeli vakitlerinin büyük bölümünü raporlama için ayırıyorlardı. Sonuç olarak, bu alana özel bir çözüm olması gerektiÄŸi düÅŸüncesi ortaya çıktı."

Ekmob'un, küçük, orta ve büyük ölçekli iÅŸletmelerin ihtiyaçlarına uygun ÅŸekilde kullanılabildiÄŸini ifade eden Åžener, yazılımlarının; mobil CRM, mobil form, anketler, ziyaret planlama, sipariÅŸ, takım yönetimi/mesajlaÅŸma ve lokasyon takibi özelliklerine sahip olduÄŸunu kaydetti.

"Yılda personel maliyetinde 270 bin TL üzerinde tasarruf mümkün"

Åžener, saha ekiplerinin verimliliÄŸinin artırılmasının ekonomi ve sektör paydaÅŸları için önem arz ettiÄŸini belirterek, "Ekmob olarak yaptığımız analizler, saha ekiplerinin tüm süreçlerini yüzde 40’a kadar daha verimli yönetmelerini saÄŸladığını gösteriyor. Ekmob çözümümüz ile 10 kiÅŸilik bir saha ekibinin yüzde 32 daha verimli yönetilmesi mümkün. Bu verimli yönetim sayesinde yılda personel maliyetinde 270 bin TL üzerinde tasarruf saÄŸlanması mümkün oluyor." diye konuÅŸtu.

Küresel ekonomide mobil ekiplerin önemli bir role sahip olduÄŸuna dikkati çeken Åžener, saha operasyon yönetimine iliÅŸkin ÅŸu bilgileri verdi:

"Sahadaki mobil çalışan kullanıcılar dikkate alındığında Türkiye pazarının toplam 800 bin kurumsal kullanıcı ve Ekmob kullanıcı başı fiyatlandırmasıyla 576 milyon TL büyüklüÄŸünde bir pazar olduÄŸu tahmin ediliyor. Avrupa, Orta DoÄŸu ve Afrika pazarı için 12 milyon kullanıcı ve 4 milyar dolarlık bir pazar büyüklüÄŸü hesaplanıyor.

Ekmob, ÅŸirketlerin saha ekipleri yönetimi etkinliÄŸini artırırken, sahadaki personelin de daha etkin çalışmasına olanak saÄŸlıyor.

Öncelikle yazılımımız sahadaki ziyaretlerin kalitesinin ve etkinliÄŸinin ölçülmesini kolaylaÅŸtırıyor. MüÅŸteri kazanma oranının yükseltilmesi. MüÅŸteri tatmini seviyesinin ve sadakatinin artırılması, saha ekibi kalitesinin artırılması ve eleman dönüÅŸ hızının düÅŸürülmesi de diÄŸer önemli avantajlarından."

"Türkiye’de 60’ı aÅŸkın kurum tarafından aktif olarak kullanılıyor"

Åžener, aralarında Çiçeksepeti ING Bank, Novartis, British American Tobacco, Zingat, Fibabanka, TEMSA, LG, Fıratpen ve Pirelli’nin de bulunduÄŸu birçok büyük firmanın saha ekiplerini yönetmek için Ekmob'u tercih ettiklerini belirterek, "Yazılımımız beÄŸenilen bir çözüm oldu ve ÅŸu anda Türkiye’de 60’ı aÅŸkın kurum tarafından aktif olarak kullanılıyor." ifadelerini kullandı.

Ekmob olarak kısa vadede Türkiye’deki müÅŸteri sayısını, pazar payını ve marka bilinirliÄŸini artırmayı hedeflediklerini anlatan Åžener, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Orta vadede amacımız, büyük ÅŸirketlerde olduÄŸu gibi, küçük ve orta ölçekli ÅŸirketlerin de ihtiyaçlarını ekonomik olarak karşılamak ve tercih edilen ve ilk akla gelen çözüm olmak. Orta ve uzun vadede amacımız, ürünümüzün özelliklerini geliÅŸtirmeye devam etmek, Türkiye pazarındaki konumumuzu güçlendirirken, uluslararası pazarlarda da varlık gösterebilen ve rekabet edebilen bir ürün/çözüm haline gelmek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER