Kültür Sanat

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali'nin galası yapıldı

2 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Türk Dünyası Belgesel Film Festivali için düzenlenen Gala gecesi İstanbul Osmaniye'de gerçekleşti.

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali'nin galası yapıldı
04-10-2018 21:02

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen, “Türk Dünyası Belgesel Film Festivali” tüm Türk coğrafyasından belgesel sinemacıları desteklemek, belgesel türünün gelişmesi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, Türk Dünyası'ndan belgesel sinemacıların buluşacağı ve düşünce alışverişinde bulunacağı bir zemin oluşturmak amacıyla düzenleniyor.

“Türk Ana” belgeseli galaya damga vurdu

Yakın Doğu Üniversitesi, Türk Dünyası Belgesel Film Festivali etkinlikleri kapsamında sekiz ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni temsil ettiği 3. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali'nin gala gecesine katıldı.
Türk Ana belgeseli, sekiz farklı Türk Cumhuriyetinde yapılan Türk ana temalı çekimlerin birleştirilmesi ile oluşturuldu. Sekiz farklı ülkenin kendi bakış açısı ile kadınını ve annesini anlatan belgeselin Kıbrıs bölümünün danışmanlığını Doç. Dr. Fevzi Kasap'ın üstlendi. Projenin yönetmenliğini ve yürütücülüğünü Öğretim Görevlisi ve Doktora öğrencisi Zeyde Yalıner Örek ve Ömer Evre yaptı. Belgeselde yer alan Kıbrıs'taki çekimler ise Yakın Doğu Üniversitesi ve Cihangir köyünde gerçekleştirdi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER