Özel Haber

Türk diplomat Hüseyin Altınalan mutluluğunu paylaştı: Karabağ Azerbaycan'dır!

Türkiye’nin Azerbaycan’daki diplomatlarından gazeteci Hüseyin Altınalan, Laçin’in işgalden kurtarılması üzerine “Karabağ Azerbaycan'dır!” diyerek mutluluğunu paylaştı

Türk diplomat Hüseyin Altınalan mutluluğunu paylaştı: Karabağ Azerbaycan'dır!
02-12-2020 10:01

MOSKOVA - ÖZEL

Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hüseyin Altınalan, Azerbaycan'a ait Laçin bölgesinin Ermeni işgalinden kurtarılmasını değerlendirerek, "Karabağ Azerbaycan'dır!" dedi.

Azerbaycan'ın ulusal Trend haber ajansının haberine göre, Türk diplomat Altınalan, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği olarak Laçin bölgesinin işgalden kurtarılması vesilesiyle Azerbaycan'ı tebrik etti. Altınalan duygularını şöyle aktardı:

“Üç renkli bayrak tüm Azerbaycan topraklarında dalgalanıyor. Karabağ Azerbaycan'dır!"

Öte yandan, Altınalan, sosyal medya hesabı "Twitter" üzerinden yaptığı paylaşımda ise şunları kaydetti:

“67 gün önce, Azerbaycan topraklarındaki işgalin sona ereceği söylense inanılır mıydı?

Laçın’ın 28 yıl sonra kurtuluşunu ve Azerbaycan topraklarındaki tüm işgallerin sona ermesini yürekten kutluyor, bu münasebetle Ali Başkumandan Cenab Prezident Aliyev başta olmak üzere tüm Azerbaycan halkını tebrik ediyoruz.  Karabağ Azerbaycan’dır! İki devlet tek millet…”

Bu arada, geçtiğimiz Nisan ayında da Karabağ’daki sözde seçimlere tepki gösteren Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hüseyin Altınalan, Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çıkması gerektiğini ifade etmişti 

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER