Siyaset

Türk-AB ilişkilerine kadın eli

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, bakanlığının yarısından fazlasının kadın olmasından dolayı gurur duyduklarını belirtere, "Kariyer memurlarımızın yüzde 57'si, bakanlığımızdaki tüm çalışanların da yüzde 53'ü kadın" dedi. - Anadolu Ajansı

Türk-AB ilişkilerine kadın eli
07-03-2017 20:07

ANKARA - SULTAN ÇOĞALAN

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

BM'nin bu yılki temasının "küreselleşme ve teknolojik gelişmeler karşısında kadının nasıl etkilendiği" ile ilgili olduğunu dile getiren Çelik, dünyanın birçok yerindeki felaketlere ve kadın ayrımcılığına bakıldığında halen yürünmesi gereken çok yol olduğunu ifade etti.

Çelik, bakanlığının yarısının kadın olmasından dolayı gurur duyduklarını kaydetti.

AB Bakanı Ömer Çelik, şöyle devam etti:

"Kariyer memurlarımızın yüzde 57'si, bakanlığımızdaki tüm çalışanların da yüzde 53'ü kadın. Bu aynı zamanda yönetici oranına da yansıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse bundan yüksek bir memnuniyet duyuyorum. Arkadaşlarımızın çalışmalarının, Türkiye'nin dış politika konularını takip etmek, Türkiye'nin içerisinde yapmamız gereken işler konusunda hiçbir şekilde gözümüz arkada kalmıyor. Son derece kaliteli işler üretiliyor. Ben kendilerinden bir çalışma istediğim zaman şimdiye kadar... Özellikle altını çiziyorum bunun. Kadın çalışanlarımızdan, yöneticilerimizden, uzmanlarımızdan ve memurlarımızdan gelen çalışmaların hiç birini 'bu olmamış' diye geri çevirmedim. Hepsi mükemmel şekilde yapılmıştı. Çünkü zaman zaman iş hayatında olur. Bir not isterseniz, bir rapor hazırlamalarını istersiniz, bir konuda bir toplantıya gireceksiniz veya gündem vardır, hazırlık yapmalarını istersiniz, zaman zaman arkadaşlarımızın yaptığını eksik bulabiliriz, 'Bu olmamış' diyebiliriz. Ama özellikle kadın çalışanlarımızdan gelen raporların hiçbirini 'olmamış' diye geri çevirmedim. Her zaman mükemmel ve zamanında hazırlanmıştı. Bu bakımdan gurur duyuyoruz. AB Bakanlığı olarak da diğer kurumlara bir örneklik teşkil ettiğimizi düşünüyoruz. Tabii bunun suni bir şekilde de olmaması kendi tabii akışı içerisinde olması gerekiyor. AB Bakanlığında bu gerçekleşmiş. Bu da şunu gösteriyor. Aslında hükümetlerimiz döneminde bir ön yargı yok. Yani, bu şekilde bir tablo ortaya çıktığı zamanda bu desteklenmektedir, teşvik edilmektedir. Daha da fazla olsun isteriz. Ama hepimiz kamu işi yapıyoruz. İlk önemsediğimiz şey şudur. Yaptığımız işin kalitesi, vatandaşımızın ve devletimizin bizden beklentisinin, ilgilendiğimiz dış politika konularının gereklerinin yerine getirilmesidir. Bakanlık olarak kadın çalışanlarımızın yüksek seviyede olmasından memnunuz. İnşallah sayısı daha da artar. Bir bakıma AB Bakanlığı bu bakımdan yarın itibariyle bir 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Bakanlığı olacak."

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER