Kültür Sanat

Turizm alanında çeşitli yatırımların yapıldığı Kırıkkale ziyaretçilerini bekliyor

Ülkenin en önemli savunma sanayi merkezlerinden biri olan ve ulaşımdaki stratejik konumda bulunan Kırıkkale, son yıllarda turizm alanında yapılan çalışmalarla ziyaretçilerini bekliyor.

Turizm alanında çeşitli yatırımların yapıldığı Kırıkkale ziyaretçilerini bekliyor
06-06-2021 17:09

KIRIKKALE (AA) - Kentin bu stratejik konumunu yaptığı yatırımlarla turizm alanına da taşımayı hedefleyen Kırıkkale Valiliği, bu doğrultuda oluşturduğu "www.kirikkale.com.tr" web sitesiyle kentte gezilebilecek yerlerin tanıtımını yapıyor.

Åžehrin en önemli turistik lokasyonlarından olan Keskin ilçesinde Kızılırmak nehri üzerinde bulunan Selçuklu yadigarı ÇeÅŸnigir Köprüsü restore edilerek turizme kazandırıldı.

Kızılırmak kıyısında inÅŸa edilen Obaköy ve YeÅŸil Vadi, 11 kilometre uzunluÄŸa sahip "Turkuaz Bisiklet Yolu" Balışeyh ilçesinde bulunan Dinek Dağı Atlı Safari ve DoÄŸa Parkı, ziyaretçilere alternatif sunuyor.

Öte yandan, merkeze baÄŸlı Hasandede köyünde bulunan ve farklı yapısıyla görenleri kendine hayran bırakan "Kırmızı Peribacaları" da ziyaretçilerini bekliyor.

Keskin ilçesine baÄŸlı Haydar Sultan köyünde bulunan bir manastır üzerine inÅŸa edilen Haydar Sultan Külliyesi ile Balışeyh ilçesindeki Ballı Baba Türbesi de restore edilerek ziyarete açıldı.

Merkeze baÄŸlı Hasandede köyünde yer alan ve Kanuni Sultan Süleyman zamanında yapılan Hasandede Cami ve Türbesi, kent merkezinde Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi örnek alınarak tamamen Selçuklu ve Osmanlı mimarisiyle 2015 yılında yapımı tamamlanan Nur Cami ve Külliyesi, kente gelen vatandaÅŸların ziyaret ettiÄŸi yerler arasında bulunuyor.

Kırıkkale'yi ziyaret edenler yöresel lezzetlerden "Keskin tava"yı da tadabiliyor.

Vali Yunus Sezer, AA muhabirine, Kırıkkale'nin Orta Anadolu'nun en önemli ÅŸehirlerinden olduÄŸunu söyledi.

Kırıkkale'nin MKEK, TÜPRAÅž ve 3 organize sanayi bölgesiyle sanayi alanında kendi rüÅŸtünü ispatlamış ve savunma sanayi alanındaki yatırımlarla da gelecekte adından sıkça bahsettirecek önemli bir il olduÄŸuna dikkati çeken Sezer, "Kırıkkale, insani deÄŸerleriyle ön plana çıkması gereken bir kentimiz. Burada çok büyük bir tarihi deÄŸer söz konusu. Kırıkkale, Anadolu insanının tüm vasıflarını, çelebiliÄŸini, kadirÅŸinaslığını görebileceÄŸimiz bir ilimiz. Hacı TaÅŸan'la beraber abdal kültürüne beÅŸiklik yapan önemli bir ÅŸehrimiz. Yine Kralların Ressamı dediÄŸimiz Rahmi Pehlivanlı'nın eserlerinin bulunduÄŸu ve yaÅŸadığı bir yer." diye konuÅŸtu.

Sezer, son 3 yıldır kentin turizm alanındaki potansiyeli deÄŸerlendirmek üzere belediyelerle önemli atılımlar ve yatırımların gerçekleÅŸtirildiÄŸini aktardı.

Kırıkkale'nin Türkiye'deki önemli turizm akslarına aday bir il olduÄŸunu vurgulayan Vali Sezer, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Kırıkkale, Ä°ç Anadolu'nun önemli daÄŸlarından Dinek Dağı'na ev sahipliÄŸi yapıyor. Bir yandan Keskin gibi tarihi yapıya sahip bir ilçemiz var. DiÄŸer taraftan 80 kilometreye yakın Kızılırmak'a ev sahipliÄŸi yapıyor. Burayı çok iyi deÄŸerlendirerek, öncelikle tarihi ÇeÅŸnigir Köprüsü'nü yeniden restore edip rekreasyon alanlarıyla, parklarla, seyir terasıyla beraber ilimize ve ülkemize çok önemli bir deÄŸer kazandırıldı. VatandaÅŸlarımızın gelip tekne turu, spor ve gezi yapabilecekleri önemli bir alan. Burası hem tarih hem de doÄŸa ile iç içe."

Sezer, YeÅŸil Vadi'ye de 500 dönümlük alana park ve sportif alanlar inÅŸa edildiÄŸini belirterek, Kızılırmak kenarında Oba Köy'ün oluÅŸturulduÄŸunu dile getirdi.

Kentin hemen Ankara'nın yanı başında, 50 kilometre uzağında olduÄŸunu anlatan Sezer, ÅŸöyle devam etti:

"Dolayısıyla bir metropole yakın olması da buranın avantajını oldukça artırıyor. Yine Çevre ve Åžehircilik Bakanlığımızın TOKÄ° ve belediyemizle iÅŸ birliÄŸiyle yaptırdığı Millet Bahçesi de Türkiye'nin en güzel parklarından biri olacak. Aynı zamanda Dinek Dağı'nda bir gençlik kampı inÅŸa ediliyor. Buranın yanına atlı safari diyebileceÄŸimiz, insanların gelip atlarla veya yürüyerek daÄŸ turizmi yapabilecekleri bir alan oluÅŸturuldu. Karaahmetli Parkı'mızda sahili olan, güzellikleriyle insanları büyüleyen, etrafında lavanta bahçelerinin oluÅŸturulduÄŸu bir park. Burada da turizmle ilgili altyapı çalışmalarımız devam edecek. VatandaÅŸlarımızı hem kamp yapmaya hem balık avlamaya hem de buranın güzelliklerini görmeye davet ediyoruz."

Vali Sezer, "Hepsini bir araya topladığımız zaman Kırıkkale, Ä°ç Anadolu baÅŸta olmak üzere Türkiye'nin turizm alanında önemli akslarından biri haline geliyor. Türkiye'nin her yerinden vatandaÅŸlarımızı Kırıkkale'ye bekliyoruz." dedi.

Kentte, Rahmi Pehlivanlı'nın eserlerinin ve Büklükale kazı alanından çıkan birçok medeniyete ait eserlerin sergileneceÄŸi ÅŸehir müzesinin bitmek üzere olduÄŸunu aktaran Sezer, "Kırıkkale'yi aynı zamanda silaha adını veren ÅŸehir diye adlandırıyoruz. Önemli bir silah müzesi inÅŸa ediliyor. Åžu anda silah fabrikası içerisinde dar bir alanda sergilenen silahlar daha geniÅŸ bir yerde sergilenecek. Bunlar simülasyon cihazlarıyla da vatandaÅŸlarımızın kullanmasına imkan verilecek. Böyle bir silah müzesini de kente kazandırmış olacağız." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER