Ekonomi

'Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferi için geri sayım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca hayata geçirilen Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferi, 29 Mayıs'ta uğurlama töreniyle başlayacak.

'Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferi için geri sayım
20-05-2019 16:58

ANKARA (AA) - UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ilk seferini gerçekleÅŸtirecek Turistik DoÄŸu Ekspresi'ni, 29 Mayıs'ta Ankara'dan Kars'a uÄŸurlayacak.

AA muhabirinin, TCDD Taşımacılık AÅž'den aldığı bilgiye göre, ilk seferine 15 Mayıs 1949'da baÅŸlayan DoÄŸu Ekspresi, TCDD Taşımacılık Genel MüdürlüÄŸü tarafından Ankara-Kars hattında iÅŸletiliyor.

Bin 300 kilometrelik parkuru yaklaşık 25 saatte kateden tren, yolculuk sırasında 53 istasyonda duruyor.

Amaç iç turizmin artırılması

UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanlığının DoÄŸu Ekspresi'ne olan ilgiyi artırmak için yaptığı çalışmalar, yolculukların sosyal medyada çok paylaşılması, sıra dışı tatil seçeneÄŸi olarak görülmesi ve tur operatörleriyle yapılan iÅŸ birliÄŸinin de etkisiyle söz konusu seyahat rotasına talep her geçen gün artıyor.

YoÄŸun talep üzerine UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un giriÅŸimleriyle dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından birinde sefer yapan DoÄŸu Ekspresi'nin yanı sıra "Turistik DoÄŸu Ekspresi" 29 Mayıs'ta seferlere baÅŸlayacak.

Turhan ve Ersoy tarafından uÄŸurlanacak olan trenin ilk seferi 29 Mayıs'ta saat 19.55'te Ankara'dan Kars'a gerçekleÅŸecek.

Ä°ç turizmin artırılması amacıyla hayata geçirilen Turistik DoÄŸu Ekspresi, Ankara’dan pazartesi-çarÅŸamba-cuma günleri, Kars’tan çarÅŸamba-cuma-pazar günleri iÅŸleyecek. Ankara'dan giderken Erzincan, Ä°liç ve Erzurum istasyonlarında, dönüÅŸ treni ise Sivas'ın DivriÄŸi ve Bostankaya istasyonlarında yolcuların tarihi ve turistik yerleri ziyaret edeceÄŸi ÅŸekilde uzun süreli duracak.

Tren 120 yolcu kapasiteli olacak

Turistik DoÄŸu Ekspresi, 2 hizmet, 1 yemekli, 6 yataklı olmak üzere toplam 9 vagondan oluÅŸacak. Tren 120 kiÅŸi kapasiteli olacak. Tamamı yataklı vagondan oluÅŸacak tren, Ankara-Kars parkurunu 27 saatte tamamlayacak.

Ankara-Kars-Ankara hattında gün aşırı iÅŸleyecek tren, Ankara'dan saat 19.55, Kars'tan saat 23.55’te kalkacak.

Biletleri14 Mayıs'tan itibaren satışa sunulan trende tek kiÅŸilik kompartıman ücreti 400 lira, çift kiÅŸilik kompartımanda ise kiÅŸi başı ücret 250 lira olarak belirlendi.

Muhabir: Arife Yıldız Ünal


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER