Özel Haber

Turan Bilimler Akademisi 1. Olağan Genel Kurulu ile bir ilk...

Yeni ve yerli alternatif bir görüntülü sohbet uygulaması olan “Afalina Meet”in de ilk defa kullanıldığı Turan Bilimler Akademisi Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi

Turan Bilimler Akademisi 1. Olağan Genel Kurulu ile bir ilk...
31-03-2021 10:06

ANKARA - ÖZEL

Turan Bilimler Akademisi, 1. Olağan Genel Kurul toplantısını 29 Mart’ta Ankara’da gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gören toplantıya, İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan, Emekli Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, Prof. Dr. Osman Karatay, Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu gibi alanında uzman önemli isimler katıldı.

Yabancı menşeili çeşitli uygulamalara karşı yerli ve yeni bir görüntülü sohbet uygulamasının da ilk sınavını verdiği toplantının divan başkanlığını Danyal Hergünsel’in yaptığı Genel Kurul toplantısında, Ayşe Eylem Erkıpçak’ın başkanlığını üstelendiği Yönetim Kurulu’na Samad Moghanirahimi, Arda Mercan, Burak Bozkurtlar, Aslıhan Kaya, Mikail Çalışkan, Ahmet Özkan, Volkan Armağan ve Ertuğrul Aksekili seçildi.

Yapılan oylama sonucu Yüksek Danışma Kurulu; Ali Bardakoğlu, Ahmet Zeki Bulunç, Celalettin Sencer İmer, Cemalettin Taşkıran, Cumali Ünaldı, Danyal Hergünsel, Erdoğan Karakuş, Eser Türkistanlı, Ferhat Selamoğlu, Hasan Şükrü Perek, Hıfzı Çubukçu, İbrahim Engin, Kemal Oğuz, Mehmet Hakan Sancar, Mualla Uydu Yücel, Murat Yıldız, Nebi Çubukçu, Osman Karatay, Özcan Yeniçeri, Sadettin Tantan, Sakin Öner, Saleh Sultansoy, Selahattin Baysal, Selahattin Sarı, Selim Kaptanoğlu, Sevil Sargın, Varis Çakan, Yalçın Atlı, Yılmaz Albayrak, Yusuf Halaçoğlu isimlerinden oluştu.

BAŞKAN ERKIPÇAK; MEDENİYET SAVAŞINDA BİZ DE VARIZ DEMEK İÇİN…

Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Eylem Erkıpçak konuşmasında, şunları ifade etti:

“Artan sorunlara çözüm arayışları belki dünya tarihinde ilk defa bu kadar acil ve gerekli bir hal almışken dünya medeniyetlerinin çözüm kapıları yalnızca kendi milletlerine açılmaktadır. Küresel krizlerin yanı sıra Türk toplumlarının yaşadığı baskı ve sorunlar birlik olma ve birlikte çözüm bulma arzumuzu daha da güçlendirmektedir. 

İşte bu şartlar altında geleceğini koruma, bilim ve kültürle yeniden yeşerme ihtiyacını taşıyan Türk gençliğinin medeniyet savaşında ‘biz de varız’ demesi için köklü ve saygın bir akademiye olan ihtiyaç Turan Bilimler Akademi’mizi de filizlendirmemizin kamçısı olmuştur. 

Turan Bilimler Akademisi olarak hedefimiz ve çizgimiz Türk medeniyetinin altın mirası ve Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği yol ile dünya medeniyetlerine öncü olabilecek bilimsel, teknolojik, kültürel, sanatsal ve daha birçok farklı alanda ihtiyaç görülen çalışmaları yapmak, bu yolda idealleri olan gençlerin elinden tutarak Türk milletini muasır medeniyetlerin üzerine taşıyacak akılcı bir neslin yetişmesinde rol oynayabilmektir.”

İNANAN VE YOL GÖSTERENLERE TEŞEKKÜR…

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Samad Moghanirahim’i ise “Bizleri büyük amaçlar uğruna bir araya getiren, katkılarınızla kurup değer verdiğiniz Turan Bilimler Akademisi Türk dünyası ve Turan coğrafyasına kutlu olsun” sözleri ile Genel Kurul’u selamlarken, Yönetim Kurulu üyesi Arda Mercan, derneğin kurumsal yapısı ve projeleri hakkında detaylı bir sunum yaptı. Mercan, şöyle konuştu:

“Buğdayın ekmek olana kadar ne aşamalardan geçtiğini hepimiz biliyoruz. Bu oluşumda biz gençlere inanan ve yol gösteren büyüklerimize, öncelikle teşekkür edip tüm gençlerin eline bir buğday tanesi veren, bu oluşumda gecesini gündüzüne katan, binlerce kilometre yol yapan, saygıdeğer büyüğümüz ve ağabeyimiz Murat Turhan beye huzurunuzda tekrar teşekkür etmek istiyoruz.”

YENİ ALTERNATİF GÖRÜNTÜLÜ SOHBET UYGULAMASI “AFALİNA MEET” İLE İLK GÖRÜŞMELER…

Yönetim Kurulu üyelerinden Siber Güvenlik Uzmanı Burak Bozkurtlar, herhangi bir yardım almadan kendi emekleri ile meydana getirdikleri görüntülü sohbet uygulaması “Afalina Meet”i Genel Kurul’a tanıtarak bu uygulama üzerinden toplantıya katılamayan bazı üyeler ile görüntülü konuşma gerçekleştirdi.

Yeni uygulama ile görüntülü konuşmanın il konuğu toplantıya çevrimiçi olarak katılan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu oldu. Prof. Halaçoğlu, konuşmasında kuruluşu gerçekleştirilen akademinin önemini vurguladı.

Yapay zeka destekli siber güvenilir sistemler üzerine çalışma yaptıklarından bahseden Bozkurtlar ise Turan Bilimler Akademisi çatısı altında daha birçok yazılım ve uygulama geliştirileceğinin, yapay zeka ile ilgili çalışmalarının devam ettiğinin müjdesini verdi. 

Türkiye’nin birçok farklı şehrinden üyelerin katılımıyla gerçekleşen Genel Kurul toplantısı, Denetim Kurulu ve Onur Kurulu seçimlerinin ardından üyelerin dilek ve temennileri ile sona erdi.

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Seyfi Turan 3 yıl önce
Turan Bilimler Akademisinin 1. Olağan Genel Kurulunun Türk Dünyasına hayırlı olmasını diliyorum. Bu akademinin oluşumuna katkıda bulunan bütün insanlara en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Turan coğrafyasında yaşayan Türklerin bekası, bilinçlendirilmesi ve insanlığa yapacağı katkıların anahtarı bu akademinin faaliyetleri arasında olacağından şüphem yoktur. Bu arada "Afalina Meet" uygulamasını insanlığın hizmetine sunan Siber Güvenlik Uzmanı Sayın Burak Bozkurtlar bey, bu akademinin kulvara nereden çıktığını da göstermişlerdir. Ne Mutlu Türk'üm Diyene! @thegreywolves #TuranBilimlerAkademisi @tbakademi
Seyfi Turan 3 yıl önce
Turan Bilimler Akademisinin 1. Olağan Genel Kurulunun hayırlı olmasını diliyorum. Bu akademinin oluşumuna katkıda bulunan bütün insanlara en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Turan Coğrafyasında yaşayan Türklerin bekası, bilinçlenmesi ve insanlığa yağacağı katkıların anahtarı bu akademinin faaliyetleri arasında olacağından şüphem yoktur. Bu arada "Afalina Meet” uygulamasını insanlığın hizmetine sunan Siber Güvenlik Uzmanı Burak Bozkurtlar bey bu akademinin kulvara nereden çıkıldığını da göstermiştir. Ne Mutlu Türküm Diyene! @thegreywolves #TuranBilimlerAkademisi @tbakademi
Seyfi Turan 3 yıl önce
Turan Bilimler Akademisinin 1. Olağan Genel Kurulunun hayırlı olmasını diliyorum. Bu akademinin oluşumuna katkıda bulunan bütün insanlara en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Turan Coğrafyasında yaşayan Türklerin bekası, bilinçlenmesi ve insanlığa yağacağı katkıların anahtarı bu akademinin faaliyetleri arasında olacağından şüphem yoktur. Bu arada "Afalina Meet” uygulamasını insanlığın hizmetine sunan Siber Güvenlik Uzmanı Burak Bozkurtlar bey, bu akademinin kulvara nereden çıkıldığını da göstermiştir. Ne Mutlu Türküm Diyene! @thegreywolves #TuranBilimlerAkademisi @tbakademi
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER