Gündem

Tunus'taki saldırıda ölenlerin uyrukları belli oldu

Tunus'un doğusundaki turizm kenti Susa'daki terör saldırısında ölenlerin bir kısmının uyrukları belli oldu. PaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap 27 Haziran 2015 13:36 Susa kentinde turistlerin bulunduğu bir plaja düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 38 ki

Tunus'taki saldırıda ölenlerin uyrukları belli oldu
28-06-2015 14:34

Tunus'un doğusundaki turizm kenti Susa'daki terör saldırısında ölenlerin bir kısmının uyrukları belli oldu. PaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap
27 Haziran 2015 13:36

Susa kentinde turistlerin bulunduğu bir plaja düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 38 kişiden 10'unun uyrukları belli oldu. Tunus Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ölenler arasında 8 İngiliz, 1 Belçikalı ve 1 Almanın bulunduğu belirtildi. Bakanlık, yaralanan 39 kişi arasında da İngiliz, Alman ve Belçikalıların bulunduğunu bildirirken, diğer ölülerin uyruklarının belirlenmesi için zamana ihtiyaç olduğunu çünkü saldırının gerçekleştiği sırada bu kişilerin plaj kıyafetleri giydiğini ve herhangi bir kimlik taşımadıklarını ifade etti.
Tunus Başbakanı Habib Essid de bugün yaptığı açıklamada, ölenlerin çoğunun İngiliz vatandaşı olduğunu ancak ölüler arasında Alman, Fransız ve Belçikalıların da bulunduğunu söyledi.
Tunus'un Akdeniz kıyısındaki turizm kenti Susa'da dün, plajda ve otel havuzu kenarında bulunan turistlere silahlı iki şahıs tarafından rastgele ateş açılmıştı. Saldırıda 38 kişi ölmüş, 39 kişi ise yaralanmıştı. Saldırganlardan biri ölü olarak ele geçirilirken, diğeri ise tutuklanmıştı. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenmişti.
 

dikGAZETE.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER