Çevre-Hayat

Tüm dünya aynı anda koşamayanlar için koşuyor

Omurilik felcine dikkati çekmek ve omurilik yaralanmalarının tedavisiyle ilgili bilimsel araştırmalara fon sağlamak amacıyla düzenlenen "Wings for Life World Run"ın Türkiye ayağına İzmir ev sahipliği yaptı. - Anadolu Ajansı

Tüm dünya aynı anda koşamayanlar için koşuyor
07-05-2017 19:57

İZMİR

Omurilik felcine dikkati çekmek ve omurilik yaralanmalarının tedavisiyle ilgili bilimsel araştırmalara kaynak sağlamak amacıyla düzenlenen "Wings for Life World Run"ın Türkiye ayağına İzmir ev sahipliği yaptı.

Türkiye ayağına kayıtlı 6 bin kişinin katılımıyla İzmir Fuarı'nın Lozan Kapısı'ndan başlayan koşu Çiğli-Menemen ve Foça istikametine doğru başladı.

Koşuya katılarak destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir gibi yaşanacak bir kentte "Wings for Life World Run" organizasyonunun çok yakıştığının altını çizerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş, İzmir'in dünyaca ünlü organizasyona başarı bir şekilde ev sahipliği yaptığını söyledi.

Kendisinin deniz kazası sonucunda omurilik felçlisi olduğunu belirten Baş, "Omurilik felçlilerin tedavi olması için yapılan her türlü çalışmayı destekliyoruz. Şu ana kadar bu hastalığı tedavi eden bir yöntem bulunmadı ama umutlarımız hiç bitmiyor. Kök hücre çalışmalarını desteklemek için 24 ülkede aynı anda koşuyorlar. Kök hücre çalışmalarına bütün koşucular destek veriyor. O nedenle umutlar bitmiyor, hiç de bitmeyecek. Bugün İzmir'de insanlar umuda koşuyorlar." diye konuştu.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ise farkındalık yaratan etkinliğe her yıl katılımın arttığını, bu manzaranın en çok da omurilik felçlilerini mutlu ettiğini kaydetti.

"Kimse ümidini kaybetmesin"

Koşuya katılan 36 yaşındaki Emrah Baki Başoğlu, 7 ay önce trafik kazası geçirip omurilik felçli olduğunu söyledi.

Çok zor günler geçirdiğini işaret eden Başoğlu, "Çok ümitli bir durumun yoktu. Doktorlar kırığımın kötü olduğunu söylediler. Yürüme ihtimalim yüzde 5 gibiydi. Fizik tedaviye başladım, 4 ay hastanede kaldım. İki ay sonunda desteksiz olarak adım attım. İnsanlara umut oluyorum, sosyal medyada yaşadıklarımı anlatıyorum. Bu yarışmaya katılma kararı aldım. Hedefim koşuda 2 kilometre koşmak." şeklinde duygularını dile getirdi.

Yarışmacılardan 28 yaşındaki Ceren Bakkaloğlu da geçtiğimiz yıl da koşamayanlar için koştuğunu, omuriliği felçlilerin neler hissettiğini organizasyon sayesinde daha iyi anladığını ifade etti.

Wings for Life World Run

Tüm dünyada 24 lokasyonda yüz binden fazla katılımla dünyanın en büyük yardım koşularından biri olan Wings For Life Dünya Koşusu'na, İzmir'de 35 tekerlekli sandalyeli sporcu da katıldı.

Program kapsamında Kalbimizin Ritmi İşitme Engelliler Dans Grubu bir gösteri yaptı.

"Wings for Life World Run"da koşucuların tüm dünyada aynı anda koşmaya başlamasından tam 30 dakika sonra, koşu gereği sabit bir hızla ilerleyen "yakalama aracı", sporcuları takip etmeye başlıyor.

Yakalama aracının yanından geçtiği sporcu için yarış sona eriyor. Yakalama aracının en son yanından geçtiği sporcu, global şampiyon ilan ediliyor.

Geçtiğimiz yılın erkekler şampiyonu İtalyan Giorgio Calcaterra, 88.44 kilometre koşmuştu.

Wings For Life World Run, Wings For Life vakfının omurilik araştırmalarına destek için organize ettiği bir yarış. İlk üç yılda koşu için alınan kayıtlar ve bağışlarla 17,8 milyon avro toplandı. Paranın tamamı omurilik felçlilerinin tedavisi için harcanacağı belirtildi.

Muhabir: Tezcan Ekizler

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER