Genel

TÜGVA, bölge uzmanları yetiştiriyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Bölge Uzmanı Yetiştirme Programı" ile Çin, Hindistan, Rusya ve Orta Doğu toplumlarının siyasi yapısı, dış politika karakteri, tarihi, sanatkarları ve düşünürleri hakkında birikime sahip adaylar yetiştirilecek.

TÜGVA, bölge uzmanları yetiştiriyor
09-05-2017 19:26

İSTANBUL (AA) - Türki̇ye Gençli̇k Vakfı'nın (TÜGVA), "Bölge Uzmanı Yetiştirme Programı"na başvurular başladı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, programla Çin, Hindistan, Rusya ve Orta Doğu toplumlarının siyasi yapısı, dış politika karakteri, tarihi ve sosyolojik kodları, ülke tarihine yön vermiş liderleri, sanatkarları ve düşünürleri hakkında derin birikime sahip adaylar yetiştirilmesi amaçlanıyor.

İstanbul'da öğrenim gören 18-25 yaş arasındaki, üniversitelerin hazırlık, 1, 2. veya 3. sınıfında okuyan öğrencilere yönelik yurt dışı eğitimini de kapsayan "Bölge Uzmanı Yetiştirme Programı" ile yurt dışı saha çalışmalarında uzmanlaşmak üzere Çin, Rusya, Hindistan ve Orta Doğu ülkeleri hakkında söz sahibi adaylar yetiştirilecek.

Program, ülkelerin akademik incelemeyle siyasetinden sosyolojisine, kültüründen dil bilimine, tarihinden modern toplumsal dinamiklerine kadar uzanan geniş bir disiplinler arası çalışmayı kapsıyor.

Program kapsamında, vakfın 4 sene boyunca uzun vadeli eğitim olanakları sağlamasının yanı sıra ihtisas yapmak üzere tercih edilen ülkede dil eğitimi ve staj imkanları da sunulacak.

Dil eğitimleri de verilecek

Ülkelerin farklı açılardan okunabilmesine ve güncel analizlerin çıkarılmasına yönelik girişimci, sürekli olarak araştırmaya ve öğrenmeye hevesli, gelişime açık ve motivasyonu yüksek uzmanlar yetiştirmeyi hedefleyen programla Çinçe (Mandarin), Urduca ve Hintçe, Rusça, İbranice ve Farsça dil eğitimleri verilecek.

Programda, uluslararası sistemin yapısı, yakın dünya siyasi tarihi, Türk siyasi tarihi, Türk dış politikası, Türkiye'nin hinterlandı gibi konularla ilgili derslerini başarıyla tamamlayanlar yurt dışı staj ve yüksek lisans eğitimine geçecek. Habercilik, dijital devlet, algı yönetimi ve toplumsal algı gibi birçok farklı konuda teknik ve sosyal eğitimler de verilecek.

Programın ana konularını oluşturan branş eğitimleri bölümlerinde ise öğrenciler belirlenen ülkeler hakkında, dış politika, edebiyat, yakın tarih, sosyoloji ve dil eğitimini üniversite öğrenimlerine paralel alacak.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen programa başvurular, 16 Mayıs'ta sona erecek. Dil sınavı ve mülakatların ardından 9 Ekim'de eğitime başlanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER