Ekonomi

TŞOF'tan kış lastiği uyarısı: Tüm araçlara kış lastiği takılmalı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Apaydın, can ve mal güvenliği açısından sadece ticari araçlara değil tüm araçlara kış lastiği takılması gerektiğini ifade etti.

TŞOF'tan kış lastiği uyarısı: Tüm araçlara kış lastiği takılmalı
30-12-2017 17:45

ANKARA (AA) - Türkiye Åžoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TÅžOF) BaÅŸkanı Fevzi Apaydın, yazılı açıklamasında, kış lastiÄŸi takma zorunluluÄŸuna uymayan araç sahiplerine uygulanacak 625 liralık cezanın 1 Ocak 2018'ten sonra 715 liraya yükseleceÄŸini anımsattı.

Sadece ticari araçlara deÄŸil tüm araçlara can ve mal güvenliÄŸi açısından kış lastiÄŸi takılması gerektiÄŸine vurgu yapan Fevzi Apaydın, ÅŸunları kaydetti:

"YaÅŸanan trafik kazalarının 69 bin 359'u, araç hızını yol, hava ve trafiÄŸin gerektirdiÄŸi ÅŸartlara uyduramamaktan kaynaklı. 2017 yılının 11 ayında toplam 377 bin 26 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 282 bin 215 kiÅŸi yaralandı, 3 bin 299 kiÅŸi ise hayatını kaybetti. Kazalar en çok yandan çarpma, yayaya çarpma, yoldan çıkma, arkadan çarpma, devrilme, savrulma ve takla gibi sebeplerle meydana geldi. YoÄŸun kış ÅŸartlarının hakim olduÄŸu soÄŸuk ve buzlu havalarda olası trafik kazalarını önlemek ve yeni yıla kazasız girmek için tüm araç sahipleri kış lastiÄŸi takmalı."

Muhabir: AyÅŸenur SaÄŸlam

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER