Genel

TSKB'den sürdürülebilirliğin finansmanı alanında yeni bir ilk

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) Kredi Modeli’yle firmaların sosyal, ekonomik, çevresel konularda öz değerlendirmesi yapılıyor, SKA’ya ilişkin aksiyon planları geliştiriliyor

TSKB'den sürdürülebilirliğin finansmanı alanında yeni bir ilk
13-08-2020 14:20

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı (SKA) odağına alan yeni bir kredi modeli geliştirdi.

TSKB açıklamasına göre, banka, dörtte üçü sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık temalı yatırımlardan oluşan kredi portföyüne sahip bir banka olarak yenilikçi finansman modelleriyle Türkiye’de iklim dostu, çevre dostu ve pozitif sosyal etkiye sahip yatırım kültürünün oluşmasına yönelik katkılarına devam ediyor.

SKA Kredi Modeli ile Altınmarka firmasına sağlanan işletme kredisi kapsamında, TSKB’nin sürdürülebilirlik danışmanlığı alanında kurmuş olduğu iştiraki ESCARUS tarafından Altınmarka’nın sosyal, ekonomik ve çevresel konularda öz değerlendirmesi gerçekleştirilecek.

ESCARUS tarafından geliştirilmiş SKA Değerlendirme Aracı ile Birleşmiş Milletler tarafından yürürlüğe alınan 17 adet SKA kapsamında firmaların faaliyetlerine ve performansına ilişkin öz-değerlendirilmesi yapılıyor. Bu değerlendirme ışığında boşluk analizi gerçekleştirilerek gelişim alanlarının belirleniyor ve SKA’lara ilişkin aksiyon planları oluşturuluyor.

Açıklamaya göre, Altınmarka için hazırlanacak SKA Raporu, yeni tüketim alışkanlıklarında, ürünlerin sürdürülebilirliğine odaklanılan günümüzde, firmanın ulusal ve uluslararası paydaşlarına sunabileceği tarafsız bir değerlendirme olacak.

Sorumlu Üretim ve Tüketim (SKA 12), İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme (SKA 8), Toplumsal Cinsiyet Eşitliği (SKA 5), Erişilebilir ve Temiz Enerji (SKA 7), İklim Eylemi (SKA 13), Nitelikli Eğitim (SKA 4) ile Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı (SKA 9) başlıklı Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın ön plana çıktığı aksiyon planları doğrultusunda, Altınmarka’nın oluşturduğu etkiye bağlı olarak firmaya finansman maliyetlerinde iyileştirme sağlanacak.
 

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER