Genel

TSKB'den ilk çeyrekte 160,2 milyon lira net kar

"Ekonomik ve sosyal tedbirlerin hassasiyetle uygulanması sayesinde Kovid-19 salgınının en kısa sürede ve en az hasarla ortadan kalkacağına ve hızla normalleşmeye kavuşacağımıza inanıyoruz"

TSKB'den ilk çeyrekte 160,2 milyon lira net kar
01-05-2020 01:04

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) yılın ilk çeyreğindeki net dönem karı 160,2 milyon TL oldu.

TSKB, 2020 yılının ilk üç ayına ilişkin faaliyet sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, bankanın yılın ilk üç ayına ilişkin dönemde toplam aktif büyüklüğü yılbaşına göre yüzde 12,4 artarak 47,2 milyar TL'ye, nakdi kredileri ise aynı dönemde yüzde 8,9 büyüme kaydederek 34,2 milyar TL'ye ulaştı.

TSKB'nin özkaynakları 5,5 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, üç aylık net dönem karı 160,2 milyon TL oldu. Banka ilk çeyreği yüzde 17,5 seviyelerinde sermaye yeterlilik oranı ile tamamladı.

- "Ülkemiz ekonomisi için değer yaratmayı sürdüreceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdür Vekili Ece Börü, toplum sağlığında üzücü sonuçlar yaratan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının, küresel ekonomide de önemli dalgalanmalara yol açtığını hatırlattı.

Börü, ekonomik ve sosyal tedbirlerin hassasiyetle uygulanması sayesinde Kovid-19 salgınının en kısa sürede ve en az hasarla ortadan kalkacağına ve hızla normalleşmeye kavuşulacağına inandığını belirterek, "Bu süreçte başta çalışanlarımızın sağlığı için gerekli önlemleri alırken, iş sürekliliğini sağlamak için de çalışmaya devam ediyoruz. Banka olarak, 70 yıllık tarihimizde olduğu gibi bu süreçte de sahip olduğumuz özkaynaklarımızı en etkin şekilde kullanarak, ülkemiz ekonomisi için değer yaratmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER