Genel

Trump'tan NFL'e çağrı: "Milli marş esnasında diz çökülmesini yasakla"

Başkan Trump, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, NFL futbolcuları arasında yaygınlaşan milli marşın okunması sırasında diz çökülmesine tepki gösterdi.

Trump'tan NFL'e çağrı:
26-09-2017 23:18

WASHINGTON - (AA) - ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL) yönetiminin yeni kural getirerek, milli marÅŸ okunurken oyuncuların diz çökmesini yasaklaması gerektiÄŸini söyledi.

Trump, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, NFL futbolcuları arasında yaygınlaÅŸan milli marşın okunması esnasında diz çökülmesine tepki göstererek, NFL'e çaÄŸrıda bulundu.

BaÅŸkan Trump, "NFL'de bir sürü kural ve yasalar var. Onlar için tek çözüm, milli marÅŸ okunurken diz çökülmesini yasaklamak." ifadelerini paylaÅŸtı.

NFL sporcularından Colin Kaepernick, ülkedeki ırkçılık ve polis ÅŸiddetini protesto etmek için milli marÅŸ okunurken diz çökerek tepkisini göstermiÅŸti.

Bunun üzerine Donald Trump da Alabama eyaletinde yaptığı bir konuÅŸmada Kaepernick'i hedef alarak, "Åžu o. ç'yi sahadan alın, kovuldun' dense hoÅŸunuza gitmez miydi?" ifadesini kullanmıştı.

BaÅŸkan Trump'ın bu sözlerine üzerine, NFL'de pazar günü oynanan maçlarda çok sayıda futbolcu diz çökerek Kaepernick'in protesto gösterisine destek vermiÅŸ, bazı futbolcular ise milli marÅŸ esnasında soyunma odalarından sahaya çıkmamıştı.

Muhabir: Muhammed Bilal Kenasari

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER