Dünya

Trump'la gündeme oturan "Casusluk Yasası" Birinci Dünya Savaşı'na uzanıyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, Florida’daki evine 8 Ağustos’ta Federal Soruşturma Bürosunca (FBI) yapılan baskının ardından "Casusluk Yasası" yeniden gündeme geldi.

Trump'la gündeme oturan
16-08-2022 18:06
Ankara

New York Times’ın haberine göre, 1. Dünya Savaşı dönemine ait uyuşmazlıklara karşı koymak için kullanılan "Casusluk Yasası", zamanla hükümetin casuslara ve izinsiz sızıntılara karşı kullandığı yasal araç haline geldi.

Trump'ın Florida'daki evi FBI ajanları tarafından basıldıNixon'dan Trump'a FBI tarafından soruşturulan ABD başkanlarıEski ABD Başkanı Trump, New York Başsavcılığında yemin altında sorgulanacakRichard Nixon'ın mirası Donald Trump'ı sanık sandalyesine oturtacak mı?

Yasaya göre, ABD'ye zarar verebilecek ya da ABD düşmanlarına yarar sağlayabilecek ulusal savunmaya ilişkin bilgilerin izinsiz saklanması ve ifşa edilmesi suç sayılıyor.

Genellikle casuslara, gazetecilere belge sızdıran devlet çalışanlarına karşı kullanılan Casusluk Yasası ihlal edildiğinde bireyler en az 10 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalıyor.

Normal koşullarda "Casusluk Yasası" tarafından korunan bir belge, "gizli belge" olarak sınıflandırılır ancak üst düzey yürütme organı ve "Casusluk Yasası" birlikte çalıştığı için yasa tarafından korunmak için belgenin sınıflandırılması gerekmiyor.

• Cumhuriyetçiler, Trump'ın malikanesine yönelik FBI baskınına sert tepki gösterdi
• FBI, Cumhuriyetçi Kongre üyesi Scott Perry'nin de telefonuna el koydu

Eski ABD Başkanı Trump'ın, Florida'daki evinin FBI ajanlarınca aranmasının yankıları sürüyor https://t.co/IbNoPYVrcE pic.twitter.com/DnMAOav6mX

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) August 10, 2022

Casusluk Yasası, ilk kez ilan edildikten bir yıl sonra 1918'de ihlal edildi

ABD'de, 1917’de eski ABD Başkanı Woodrow Wilson’un çağrısı üzerine "Casusluk Yasası" kabul edildi.