Genel

Trump'a ve çevresine 'adaleti engelleme' soruşturması

ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi, Başkan Donald Trump ve yakın çevresine Rusya soruşturmasında adaleti engellemek ve yolsuzluk yapmanın da olduğu birçok suçlamadan soruşturma başlattı.

Trump'a ve çevresine 'adaleti engelleme' soruşturması
05-03-2019 02:04

WASHINGTON (AA) - ABD BaÅŸkanı Donald Trump ve yakın çevresi hakkında, Rusya soruÅŸturmasında adaleti engellemek ve yolsuzluk yapmanın da olduÄŸu birçok suçlamadan soruÅŸturma baÅŸlatıldı.

Adalet Komitesi BaÅŸkanı Demokrat Jerrold Nadler, konuya iliÅŸkin yaptığı açıklamada, Trump ve Trump'a yakın birçok isme tebligat gönderdiklerini ve soruÅŸturmaya dair tüm belgeleri komiteye teslim etmeleri talebinde bulunduklarını söyledi.

Nadler, soruÅŸturmanın, Rusya'nın, 2016 ABD baÅŸkanlık seçimlerine karıştığı ve Trump ile irtibat kurduÄŸu iddialarını, buna iliÅŸkin Trump tarafından cezai soruÅŸturmalara olası müdahale, yolsuzluk, maaÅŸta sahtecilik, gücün kötüye kullanımı, basın, güvenlik güçleri ve hukuk kurumlarına saldırı gibi birçok suçlamayı kapsadığını belirtti.

Nadler, "Kamu kaydı oluÅŸturmak için belge talebimizi gönderdik. Gerekli bilgileri toplamak, kanıt elde etmek ve edindiÄŸimiz bilgileri Amerikan halkıyla ÅŸeffaf bir ÅŸekilde paylaÅŸmak için hızlı hareket edeceÄŸiz." ifadelerini kullandı.

ABD medyasında yer alan bilgilere göre, tebligat, Trump, Trump'ın oÄŸlu Donald Trump Jr, damadı Jared Kushner, diÄŸer aile üyeleri, Trump'ın seçim kampanyası direktörü ve danışmanlarının da dahil olduÄŸu 81 kiÅŸiye gönderildi.

Söz konusu suçlamaların Trump'ın görevinden alınması için yeterli dayanak oluÅŸturduÄŸu belirtilse de Nadler, soruÅŸturmanın hedefinde bunun olmadığını dile getirdi.

"Hepsi palavra"

Öte yandan, soruÅŸturmaya iliÅŸkin açıklama yapan Trump, "Her zaman herkesle iÅŸ birliÄŸi yaparım. Güzel olan ÅŸey ise (Rusya ile) gizli bir anlaÅŸma yok. Hepsi palavra." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Nadler, dün Amerikan ABC News kanalına konuÅŸmuÅŸ, Trump'ın Rusya soruÅŸturmasında adaleti engellediÄŸine inanıp inanmadığına yönelik bir soruya "Evet, inanıyorum." yanıtını vermiÅŸti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER