Dünya

Trump, yardımcı adayı Vance ile beraber ilk kez seçim kampanyasına katıldı

Cumhuriyetçi Partiden başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Donald Trump, yardımcı adayı seçtiği Ohio Senatörü James David Vance ile 5 Kasım'daki seçimler için yürüttükleri kampanyada ilk kez beraber mitinge katıldı.

Trump, yardımcı adayı Vance ile beraber ilk kez seçim kampanyasına katıldı
21-07-2024 11:32
Ankara

ABD basınında yer alan haberlere göre, Trump 13 Temmuz'daki suikast girişiminin ardından Michigan'da düzenlenen mitingde konuştu.

ABD başkan adayı Trump'a silahlı saldırıTrump'a suikast girişiminde bulunan Crooks'un kayıtlı Cumhuriyetçi olduğu ortaya çıktıTrump, saldırı esnasında başını hafifçe sağa çevirmesiydi ölmüş olabileceğini belirttiABD'de başkan ve başkan adaylarına suikastlarABD Gizli Servisi: Trump'a suikast girişimiyle ilgili soruşturmaya destek vereceğizANALİZ- Kutuplaşma, sistem krizi, nefret iklimi: Trump’ı kim vurdu?

Vance ile birlikte sahneye çıkan Trump, "Benim demokrasi için tehdit oluşturduğumu söyleyip duruyorlar. Geçen hafta demokrasi için kurşun yedim." dedi.

Trump, "Şu anda Demokrat Parti patronları, sahtekar Joe Biden'ı oy pusulasından çıkarmak için kendi partilerinin ön seçim sonuçlarını reddetmeye çalışıyorlar." diye konuştu.