Dünya

Trump'ın yardımcısı Pence'ye 'Hamilton' protestosu

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den başkan seçilen Donald Trump'ın yardımcısı Mike Pence, dün gece izlediği New York'taki ünlü Broadway müzikali Hamilton oyunu sırasında protesto edildi. - Anadolu Ajansı

Trump'ın yardımcısı Pence'ye 'Hamilton' protestosu
19-11-2016 22:52

NEW YORK

Donald Trump yönetimi, henüz resmi olarak göreve başlamadan New York'ta kapalı gişe oynayan Tony Ödüllü Broadway müzikali Hamilton oyununda protesto edildi. Oyunu izlemeye gelen Başkan Trump'ın yardımcısı Mike Pence, çoğunluğu yerli ve yabancı turistlerle dolu salondakiler tarafından sık sık yuhalanırken, sahneden gelen ilginç bir protestoyla karşılaştı.

ABD'nin geleceğini şekillendiren, ülkenin "kurucu babaları"ndan kabul edilen Alexander Hamilton dönemindeki isyancı köleleri ve Hamilton’ın hikayesini anlatan oyunu sırasında gerçekleştirilen protestoda, sahneden Pence'ye hitaben, "Biz, bizi korumayacağınıza dair paniğe kapılmış çoğulcu Amerikayız" mesajını okudu.

"Umuyoruz bizi duyacaksınız"

Hamilton'ı tabancalı düelloda öldüren Başkan Thomas Jefferson'ın yardımcısı Aaron Burr'u canlandıran siyahi oyuncu Brandon Victor Dixon, Pence'nin de seyirciler arasında olduğunu farketmesinden sonra salonda bulunan izleyicilere, "burada yuhalayacak bir şey yok" derken, Pence'ye hitaben de "Efendim, sizin için bir mesajımız var ve umarız bizi duyarsınız." diyerek "yapıcı" bir protesto gerçekleştirdi.

Dixon, Pence'ye hitaben şunları kaydetti:

"Beyefendi, biz farklılıkları olan Amerikayız. Bu oyunun Amerikan halkı adına işe yaraması ve size Amerikan değerlerimizin yüceltilmesi konusunda ilham olmasını umuyoruz."

Trump tepki gösterdi

Twitter mesajıyla yaşananlara tepki gösteren Trump, "Tiyatro her zaman güvenilir ve özel bir yer olmalıdır. Hamilton oyuncuları çok iyi bir adam olan Mike Pence'ye karşı dün gece çok saygısızdı. Özür dileyin!" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Selçuk Acar


dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER