Dünya

Trump'ın adayına karşı Demokratlar 24 saat konuşacak

ABD Başkanı Trump'ın Eğitim Bakanı adayı DeVos'un Senato'daki oylaması öncesinde Demokrat senatörler, 24 saat boyunca kürsüde konuşarak bazı Cumhuriyetçi senatörleri ikna etmeyi umuyor. - Anadolu Ajansı

Trump'ın adayına karşı Demokratlar 24 saat konuşacak
07-02-2017 10:52

WASHINGTON

ABD Başkanı Donald Trump'ın Eğitim Bakanı adayı Betsy DeVos'un bugün Senato'da yapılması beklenen oylaması öncesinde Demokrat senatörler, 24 saat boyunca kürsüde konuşarak bazı Cumhuriyetçi senatörleri ikna etmeyi umuyor.

DeVos oylamasında sonuç ortada

100 üyesi bulunan Senato'da 48 temsilcisi olan Demokrat Partililer, Cumhuriyetçi Senatörler Lisa Murkowski (Alaska) ve Susan Collins'in de (Maine) DeVos aleyhine oy kullanacaklarını açıklamasıyla bir hayli ümitlendi.

Demokratlar en az bir Cumhuriyetçi senatörü daha ikna edemez ve oylama 50-50 sonuçlanırsa bu durumda ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in oyu sonucu belirleyecek.

Senato tarihinde bir ilk yaşanabilir

Birçok kez DeVos'un bakanlık koltuğuna "çok yakışacağını" dile getiren Pence'in evet oyu vermesiyle Trump'ın Eğitim Bakanı adayı belirlenebilir. Bu senaryonun gerçeklemesi halinde bunun Senato tarihinde bir ilk olacağı belirtiliyor.

Muhabir: Hakan Çopur

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER