Genel

Trendyol ve KAGİDER iş birliğinde “Gelecek Kadınların“ programı başlıyor

"KAGİDER ile başlattığımız 'Gelecek Kadınların' programı ile daha fazla kadının dijital ekonomide var olmasına katkı sağlayacağız"

Trendyol ve KAGİDER iş birliğinde “Gelecek Kadınların“ programı başlıyor
24-02-2021 13:34

Trendyol, Türkiye'nin dört bir yanındaki kadınları dijital ekonomiye kazandırmak için KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) iş birliğinde "Gelecek Kadınların" programını başlattı.

Trendyol açıklamasına göre, programa destek olmak için moda alanındaki öncü isimler, gardroplarının vazgeçilmez parçalarından oluşan özel bir koleksiyon hazırladı. Trendyol'da "Gelecek Kadınların Butiği"nde satışa sunulan bu özel parçaların gelirleri girişimci kadınları desteklemek amacıyla KAGİDER'e aktarılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Trendyol Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Demet Mutlu, kadın girişimcilerin yanında olmayı her zaman sorumlulukları olarak gördüklerini belirterek, "Kadınların hayatın her alanında güçlenmesi, sosyal ve ekonomik kalkınmada güçlü bir pozitif etki yaratıyor.

KAGİDER ile başlattığımız 'Gelecek Kadınların' programı ile de daha fazla kadının dijital ekonomide var olmasına katkı sağlayacağız. Trendyol olarak 10. yılımızda kadın girişimciler için güçlü bir projeye daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kadınların iş gücüne katılımının artmasının sosyal ve ekonomik kalkınmada güçlü bir pozitif etki yarattığını aktaran Mutlu, şunları kaydetti:

"Bu anlayışla, bugüne kadar teknoloji, eğitim, finansman ve pazarlama desteğimizle binlerce kadınımızın işlerini büyütmelerine katkı sağladık. KAGİDER ile başlattığımız 'Gelecek Kadınların' programı ile de daha fazla kadına ulaşacağız. Trendyol olarak, platformumuzda kadınların katılımına büyük önem veriyoruz. Satıcılarımızda çalışan kadın oranı da yüzde 54 ile Türkiye ortalamasının üzerinde.

Türkiye'de kadın işverenlerin oranı yüzde 10 iken, Trendyol satıcılarının yüzde 25'i kadınlardan oluşuyor. Sadece pandemi döneminde 17 bin kadın girişimci platformumuzda satışa başladı.

Ayrıca Trendyol'un ikinci el platformu 'Dolap'taki 1,1 milyon satıcıdan yaklaşık 400 bini ev kadını ve Dolap üzerinden kullanmadıkları eşyaları satarak ev ekonomisine destek oluyorlar. Trendyol olarak, kadınların ekonomideki yerinin güçlenmesi için tüm olanaklarımızla çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER