Spor

Trabzonspor’un hakem hatalarından kaybettiği puanı açıkladı

Trabzonspor Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyükaydın, hakem hataları nedeniyle Trabzonspor’un yaklaşık 18 puan kaybettiğini söyledi.Trabzonspor Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyükaydın, Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıklarını sürdüren...

Trabzonspor’un hakem hatalarından kaybettiği puanı açıkladı
08-03-2016 16:10
Trabzonspor Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyükaydın, hakem hataları nedeniyle Trabzonspor’un yaklaşık 18 puan kaybettiğini söyledi.
Trabzonspor Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyükaydın, Mersin İdmanyurdu maçının hazırlıklarını sürdüren bordo-mavili takımın antrenmanında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Özellikle Galatasaray maçından sonra sakatlıklar, cezalılar nedeniyle ciddi şekilde takım kadrosu kurmakta zorluk yaşadıklarını belirten Büyükaydın, "Bazı şansızlıklar belimizi büktü. Her şeye rağmen bazı maçlarda oynadıkları futbol ile takım olma yolunda iyi sinyaller verdik. Ama netice alamadığımız için üzgünüz. Şimdi 3 puan almak zorunda olduğumuz maçlar var. Bir çıkış yapsak belki birkaç maç üst üste kazansak takım çok iyi yerlere gelecek, buna inancım sonsuz" diye konuştu.

"DİKKATLİ OLUNMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"
Büyükaydın, 2-0 mağlup oldukları Torku Konyaspor karşısında pozisyonlar bulduklarını ancak bunu değerlendirmediklerini vurgulayarak, "Torku Konyaspor, haddini bilerek oynuyor ama bana göre iyi bir takım değil. Gol yapamadık, rakip karşısında da eksik duruma düştük ve demoralize olduk. Yine de 3 net pozisyonumuz var. Belki ilk anda tereddüt gibi oldu ama bütün izleyenler Yusuf’un pozisyonunun penaltı olduğunu söylüyor. Yusuf, havadan gelen topa ayağıyla erken hamle yaptı. Rakibi ona vuruyor ve yere düşürüyor. Bu pozisyondan bir dakika önce aynı oyuncu sarı kartlıydı penaltıyı verse onu atacak eksik duruma onlar düşecekler. Maalesef bizde kolay atıyorlar, onlarda olmadı. Hakemlerin Trabzonspor üzerinde bu sene yapmış olduğu çalışmanın ürününü, yaklaşık 18 puanla şu ana kadar ödedik. Biraz daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum" açıklamasını yaptı.
Genç oyuncuları Ramazan’ın ilk kez oynadığını, maçta iyi işler yaptığını ancak basit bir şekilde oyundan atıldığını belirten Büyükaydın, "Ama rakip takımdaki oyuncuyu atmamak için penaltıyı faule çevirdi. Faulün o şekilde olması için rakip takımın bizim oyuncu önünde kafasıyla topa müdahale etmesi lazımdı. İkisi ayakla topa çıkıyor. Birisi erken davranıyor, diğeri ona vuruyor, penaltı pozisyonu ama vermedi" ifadelerini kullandı.

ESTEBAN VE MUHAMMET DEMİR ARASINDAKİ GERGİNLİK
Büyükaydın, Torku Konyaspor maçında kaleci Esteban ve Muhammet Demir arasında yaşanan gerginliğe ilişkin bir soru üzerine ise şu ifadeleri kullandı:
"Bu doğaldır, futbol oynayan insanlar bunu bilir. Esteban maçta doğal olarak o stresli havada bir tepki koymuş olabilir. Muhammet, hırsından dolayı oyundan çıkarken üzüldü. O sırada yavaş hareket etti. Esteban da ’niye yavaş hareket ediyorsun mağlup durumdayız’ diye tepki koydu. Öyle büyüttükleri kadar bir şey yok. Soyunma odasına giderken telaş oldu. İçeride birbirlerine sarıldılar. Birbirlerini anladılar. Esteban’ı yabancı oyuncu olduğu için karşısındaki oyuncu o anda anlamamış olabilir. Tercüman geldiği zaman ’benim tepkim sana budur’ dedi ama biz farklı anlıyoruz."

"ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"
Zor bir dönemden geçtiklerini belirten Büyükaydın, "Bu dönemde yanlışlar, sıkıntılar da olabilir, bunları görmemek lazım. Trabzonspor camiası büyük bir camia. Düştüğü durum pozisyonu hiç kimse hazmedemiyor. Biz de hazmedemiyoruz. Daha iyi şeyler nasıl yapabiliriz diye gece gündüz mücadele veriyoruz" diye konuştu.
Büyükaydın, yeni kurulan futbolcu izleme ekibinin planlama yapmaya başladığını dile getirerek, "Önümüzdeki hafta daha ciddi şekilde Türkiye ve dünyaya yayılıp bu arkadaşlarımız çalışmalara başlayacak. Bu işi yapamayan olabilir, yapanla devam edeceğiz. Yapmayanla görev değişikliği yapabiliriz. Biz bir şekilde bu arkadaşlarımızla iyi bir ürün çıkaracağımızı düşünüyorum" dedi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER