Spor

Trabzonspor'un hücum timi

Shota Arveladze hücum planını şimdiden kurdu

Trabzonspor'un hücum timi
13-09-2015 09:33

Sezona iyi bir başlangıç yaparak giren Trabzonspor’da yakalanan havanın bozulmaması için çaba harcanıyor. Beşiktaş ve Bursaspor gibi ligin iddiaları takımlarını mağlup eden bordo-mavililerde teknik direktör Shota Arveladze’nin zirve adayı bir takım yaratmaya çalıştığı, bu nedenle yeni planlar ürettiği aktarıldı.

Hücum sistemini ve planını belirleyen başarılı teknik adam, özellikle iki oyuncusuna önemli görevler yüklemeyi düşünüyor. Geçen sezon takımın beyni olan Mehmet Ekici ve yeni transfer Marko Marin, Shota’nın en güvendiği iki isim olarak öne çıkıyor.

Gürcü çalıştırıcının, kanatlarda ve merkezde oynayabilen iki yıldızına göre taktik kuracak olmasından sonra ilginç bir detay daha dikkat çekti. 2011-12 sezonunda Bundesliga’da Werder Bremen’de birlikte oynayan Ekici ve Marin, hücum hattında 21 mücadelede 12 gole imza atmışlardı.

Kupa kazanmışlardı

Marin’in bir diğer özelliği de 2013-14 sezonunda Stephane Mbia ile Sevilla’da takım arkadaşı olup, orta alanda boy göstermesi. 26 yaşındaki yıldız Mbia ile birlikte de UEFA Avrupa Ligi’ni kazanmıştı. Shota’nın Alman yıldızın bu avantajları sayesinde adaptasyon sorunu çekmeden mevkiisinde rahatça oynayacağı belirtildi.



dikgazete.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER