Spor

Trabzonspor Teknik Direktörü Newton: Eski gücümüzü geri kazanacağız

Trabzonspor Teknik Direktörü Newton, "Transfer sürecinin sonuna kadar eski gücümüzü geri kazanacağımıza ve ihtiyacımız olan bütün bölgelere gerekli transferleri yapacağımıza inanıyorum." dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Newton: Eski gücümüzü geri kazanacağız
16-09-2020 16:13

TRABZON (AA) - Trabzonspor Teknik Direktörü Eddie Newton, Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Yukatel Denizlispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren bordo-mavili takımın bu sabahki antrenmanı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ä°ngiliz teknik adam, takımda sakat oyuncuların sayısının fazla olmasının nedeni konusunda bir soru üzerine, "Tabii ki bu sakatlıklarla alakalı herhangi bir kimseyi, çalışanımızı suçlamak kesinlikle mümkün deÄŸil. Trabzon'da olan yüksek nem ve havadan dolayı sahada bazı sıkıntılar yaÅŸanabiliyor. Her gün çimi kontrol eden arkadaÅŸlarımız harika iÅŸler çıkardılar. Hem burada hem de sahada çimi çok iyi kontrol ettiler. Ancak sezon öncesi kampındayız, bu sakatlıkların yaÅŸanması normaldir." diye konuÅŸtu.

Newton, sadece Trabzonspor'a deÄŸil, Avrupa'da ve Türkiye'de bütün takımlara bakıldığında kasığından, arka adalesinden 2-3 hafta sakatlık yaÅŸayan birçok futbolcu görüldüÄŸünü ifade ederek, ÅŸunları söyledi:

"Sezon öncesi kampındasınız ve bütün oyunculara yükleme yapmak zorundasınız. Bu oyuncuların sakatlanması normal durumdur. Liverpool örneÄŸini ele alırsak Klopp baÅŸladığında antrenman ÅŸeklinin deÄŸiÅŸmesinden dolayı birçok sakatlık yaÅŸanmıştı. Bu sürece oyuncularımızın adapte olması gerekiyor. Oyuncularımızın yeni antrenman sistemine alışması gerekiyor. Bu, zaman alacaktır. Oyuncularımız buna tamamen adapte olduÄŸunda sıkıntı yaÅŸayacağımızı düÅŸünmüyorum. SaÄŸlık departmanı ile her gün iletiÅŸim halindeyiz. Oyuncuların saÄŸlığını kontrol etmeye, onların yaÅŸayacağı sorunu önceden engellemeye çalışıyoruz."

"Büyük oyuncu kaybetmek canınızı yakar"

"Hangi takım olursanız olun, ister Real Madrid, Chelsea veya dünyanın en büyük takımlardan biri olun, büyük oyuncuları kaybetmek canınızı yakar." diyen bordo-mavili takımın teknik adamı, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Bu tür oyuncuları kaybetmek istemezsiniz. Hem yönetimimiz hem de baÅŸkanımızla gece gündüz muhteÅŸem çalışma yürütüyoruz. BaÅŸkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz gerçekten bana ve bütün ekibimize transfer konusunda ihtiyacımız olan bölgeler konusunda yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Harika bir iÅŸ çıkarıyorlar. Tabii ki bu oyuncuların boÅŸluÄŸunu doldurmak kolay olmayacaktır. Transfer sürecinin sonuna kadar eski gücümüzü geri kazanacağımıza ve ihtiyacımız olan bütün bölgelere gerekli transferleri yapacağımıza inanıyorum. Tabii ki kolay iÅŸ olmayacaktır. Zor olacaktır. Ama bunu baÅŸarmak adına hem yönetim hem de baÅŸkanımızla harika bir çalışma içindeyiz."

"Sörloth konusunda çok netiz"

Eddie Newton, Norveçli golcü oyuncu Alexander Sörloth konusunda, "Yönetimimiz ve ben bu konuda çok netiz aslında. Kendisiyle hem ben hem de yönetimimiz 1 yıl daha devam etme fikrimiz vardı. Ancak birçok konuÅŸmadan ve ilk birkaç hafta çalıştıktan sonra hem ben hem de baÅŸkanımızın yaptığı görüÅŸmeden sonra kendisinin kararını verdiÄŸi ve burada devam etmek istemediÄŸi yönünde görüÅŸü olduÄŸunu fark ettik. Oyuncularımızın burada oynamak istemelerini istiyoruz. Oyuncunun eÄŸer kalbi ve düÅŸüncesi burada oynamak niyetinde deÄŸilse oyuncunun ayrılması ve onun yerine yeni oyuncu bakma daha doÄŸru olur düÅŸüncesindeyiz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Afobe'yi tanıyorum"

Trabzonspor'un transfer gündeminde olan ve Trabzon'a gelen Benik Afobe'yi tanıdığını aktaran Newton, "Hızlı ve güçlü, bu ligde iÅŸ yapabilecek kalitede ve yeteneklere sahip kendisi. Hem birçok oyuncumuz açısından Ömür, Tony, Ekuban gibi oyunun içinde kalmayı seven oyuncularımıza birçok ÅŸey katabilecek hem de onlara yardımcı olabilecek oyuncu olduÄŸunu düÅŸünüyorum." dedi.

"Kadronun yeterli olduÄŸunu söyleyemem"

Trabzonspor'un kadrosunun yeterli olup olmadığı ÅŸeklindeki soru üzerine de Ä°ngiliz çalıştırıcı, ÅŸu görüÅŸleri paylaÅŸtı:

"Yalan söyleyecek deÄŸilim bu konuyla alakalı. Kadronun yeterli olduÄŸunu söyleyemem. Yönetim ve baÅŸkanımız gece gündüz durmaksızın inanılmaz çalışma gösteriyorlar. Vakit tanımaksızın ellerinden gelen çabaları gösteriyorlar. Ä°htiyacımız olan pozisyonları biliyoruz. Åžu an söyleyecek deÄŸilim. Muhtemelen fikirleriniz vardır. Ama bu konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu senenin ayrıca bir zorluÄŸu da var. Finansal sınırlamalar. Bu finansal sınırlamaları da iÅŸin içine kattığınızda yaptığımız iÅŸin ne kadar zor olduÄŸunu siz de tahmin edebileceksiniz."

Newton, bu takımın ÅŸampiyonluk yarışı içinde kalabilecek bir takım olduÄŸunu vurgulayarak, "Sadece ÅŸunu söylemem gerekir; maçı gördüyseniz ÅŸunu fark etmiÅŸsinizdir. BeÅŸiktaÅŸ gibi önemli takıma karşı oynarken topun hakimiyeti bizdeydi. YediÄŸimiz gollere bakacak olursanız savunma oyuncumuzun kafasına çarpıp kalecimizi tereddütte bırakan goldü. Penaltı çok basit karardı. Daha önce de söyledim. Evet, bu takımın transfere ihtiyacı var. Evet bu takımda gelecek pozisyonlara yeni oyunculara ihtiyacımız var. Ancak tekrar söylemeliyim. Ben, yönetim ve baÅŸkanımız herkes bu takıma doÄŸru insanları getirmek adına çalışmaları sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Taraftarlar panik yapmasın"

Transferde titiz davrandıklarını anlatan Newton, ÅŸöyle devam etti:

"Panik yapmayacağız. 5 Ekim'e kadar vaktimiz olduÄŸunu biliyoruz. Dolayısıyla bu zamana kadar doÄŸru oyuncuları seçmek zorundayız. DoÄŸru insanları getirmek zorundayız. Hata transferleri, panik transferleri kesinlikle yapmak istemiyoruz. Paramızı boÅŸuna harcamak istemiyoruz. Hata yapacak paramız yok kesinlikle. GetirdiÄŸimiz oyuncuların, doÄŸru insan, oyuncu olması gerekiyor. Åžöyle mesaj verebilirim. Ligi bir iki haftada kazanamazsınız. Ligin kazananı bir iki haftada belli olmaz. Kadromuz geniÅŸleyecek. Belki hafta sonuna kadar bir arkadaşımız daha aramıza katılabilir. Daha sonra 2-3 oyuncu daha katılabilir. Kadromuz geniÅŸleyecek ve daha güçlenecek. Sakatlarımız düzelecekler. Kısa süre içinde bizlerle olmaya, idman yapmaya baÅŸlayacaklar. Trabzonspor taraftarlarından tek ricam ÅŸu. Panik yapmasınlar kesinlikle. Burada doÄŸru çalışan yönetim, baÅŸkan ÅŸekli var. Bütün herkes kulübün doÄŸruları adına yapmaya çalışıyorlar. DoÄŸru oyuncuları getirmeye çalışıyorlar. Hata yaparak paramızı boÅŸuna harcamak istemiyoruz kesinlikle."

Eddie Newton, Trabzonspor taraftarlarına bir mesajı iletmek istediÄŸini belirterek, sözlerini ÅŸöyle tamamladı:

"Öncelikle ÅŸu konu hakkında özür dileyebilirim. Haftalardır çünkü ilerisinde belki aksaklık olmuÅŸ olabilir. Çok fazla kendileriyle konuÅŸmaya, kendileriyle iletiÅŸim kurmaya fırsat bulamamış olabiliriz. Bu konuyu düzelteceÄŸiz. Daha sık bir ÅŸekilde kendileriyle iletiÅŸim kurma fırsatına ulaÅŸmış olacağım ben de. Trabzonspor taraftarlarından sabır ve anlayış istiyorum. Bu durumun üstesinden geleceÄŸiz. Hep birlikte geleceÄŸiz. Herkes iÅŸini doÄŸru ÅŸekilde yapmaya çalışıyor burada. Ama dediÄŸim gibi burada en önemli olan nokta, taraftarımız ve kendilerinin bizlere göstereceÄŸi anlayış ve güven. Onu hissetmeye ihtiyacımız var. Bize güvenmeye, desteklemeye her zaman devam etsinler. Bu durumun üstesinden beraber geleceÄŸiz ve geldiÄŸimiz zaman da her zaman kazanmaya oynayan, o baÅŸarıları tekrar gösteren ve yarışan bir Trabzonspor bulacaklar."

TSYD Trabzon Åžubesinden açıklama

Türkiye Spor Yazarları DerneÄŸi (TSYD) Trabzon Åžubesi Yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, Trabzonspor Kulübü ile antrenmanların basına açık olması noktasında görüÅŸme gerçekleÅŸtirildiÄŸi bildirildi.

GörüÅŸmeler sonucunda talebin, kulüp yönetim kurulu tarafından olumlu karşılık bulduÄŸuna iÅŸaret edilen açıklamada, "Kovid-19 salgını nedeniyle basına kapalı idmanların bugünden baÅŸlayarak belirli periyotlarda meslektaÅŸlarımıza açılması, güncel geliÅŸmelerin yanında hem iç saha hem de deplasmanlarda daha iyi iletiÅŸim kanallarının saÄŸlanacak olması, toplumu bilgilendirme görevi olan biz gazetecileri memnun etmiÅŸtir." ifadesine yer verildi.

Muhabir: Selçuk Kılıç

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER