Genel

TOKİ'nin 'KuzeyKent' projesinde 407 konut satışa çıkarıldı

TOKİ Başkanı Turan,Kuzeykent projesi hakkında, "407 konutumuz için başvurular bugün başladı. Konutlar açık satış yöntemiyle satışa çıktı." dedi.

TOKİ'nin 'KuzeyKent' projesinde 407 konut satışa çıkarıldı
29-03-2018 13:23

ANKARA (AA) - Yıldız Nevin GündoÄŸmuÅŸ - BaÅŸbakanlık Toplu Konut Ä°daresi (TOKÄ°) BaÅŸkanı Ergün Turan, BaÅŸkent'in kuzeyinde inÅŸa edilen "KuzeyKent"te 407 konutu daha "açık satış" yöntemiyle satışa sunduklarını bildirdi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KuzeyKent projesinin EsenboÄŸa Havalimanı güzergahındaki 1 milyon 655 bin metrekare alana inÅŸa edildiÄŸini vurguladı.

Yeni bir yaÅŸam alanı olan ve farklı gelir grubundan insanları aynı yerde buluÅŸturacak projenin toplam 5 bin 82 konutu kapsadığını belirten Turan, satışa sunulan tamamlanma aÅŸamasındaki 407 konutun 256'sının 3+1, 17'sinin 3+1 dubleks,17'sinin teras ev ve 117'sinin ise 4+1 planında inÅŸa edildiÄŸini söyledi.

Turan, "407 konutumuz için baÅŸvurular bugün baÅŸladı. Konutlar açık satış yöntemiyle satışa çıktı. Konut sahibi olmak isteyen vatandaÅŸlarımız 29 Mart-29 Haziran 2018 tarihlerinde Türkiye Halk Bankası AÅž'nin tüm ÅŸubelerinden ön ÅŸartsız, kurasız, baÅŸvuru önceliÄŸine göre konutlarını seçerek satın alabilecekler." dedi.

PeÅŸin alımda yüzde 10 indirim

Konutların 235 bin liradan baÅŸlayan fiyatlarla satışa sunulduÄŸuna iÅŸaret eden Turan, yüzde 10, yüzde 15, yüzde 25 peÅŸinat ile 96, 108, 120 ay vade seçenekleriyle ödeme yapılabileceÄŸini anlattı. Turan, peÅŸin alımlarda ise yüzde 10 indirim uygulanacağına dikkati çekti.

Turan, projenin içinde barındırdığı ticari tesisler, eÄŸitim, saÄŸlık, spor, ibadet ve kültür yapılarının bölgede yaÅŸayacakların her türlü ihtiyacına cevap verebilecek ölçülerde olduÄŸunu ifade ederek ÅŸunları kaydetti:

"KuzeyKent projesi, BaÅŸkent'e yakışır bir yaÅŸam alanı olarak tasarlandı ve Ankara'nın yaÅŸayan en büyük rekreasyon alanı olacak. KuzeyKent projemizi çok yönlü ve vatandaÅŸlarımızın bütün ihtiyaçlarına cevap verecek ÅŸekilde inÅŸa ediyoruz. Proje içerisinde, yürüyüÅŸ yolları, mini futbol sahası, basketbol oyun alanı, basketbol antrenman sahası, voleybol sahası, spor aletleri, masa tenisi, kaykay pisti, spor salonu, açık ve kapalı yüzme havuzları olacak. Ayrıca, çocuk oyun alanları, eÄŸitici oyun duvarları, çocuk yüzme havuzu, spor alanları ve geniÅŸ yeÅŸil alanlar ile çocuklarımız yeÅŸille iç içe bir yaÅŸama kavuÅŸacak."

Projenin ilk 250 konutluk etabında yer alan 3+1 ve 4+1 daireler de 235 bin lira ila 578 bin lira arasında değişen fiyatlarla Mart ayı başında satışa sunulmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER