Spor

Tokat'ın Çıkrık köyündeki güreş kulübünde spora yeni yetenekler kazandırılıyor

Hasan Bostancı'nın 2018'de önce Türkiye, ardından da Gençler Balkan Şampiyonası'nda altın madalya kazandığı Çıkrık Güreş Spor Kulübü'nde halen 30 genç çalışmalarını sürdürüyor

Tokat'ın Çıkrık köyündeki güreş kulübünde spora yeni yetenekler kazandırılıyor
25-10-2023 11:48
Tokat

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesine bağlı Çıkrık köyünde bulunan Çıkrık Güreş Spor Kulübü'nde başarılı sporcular yetiştirilmesi için çaba gösteriliyor.

Tokatlı eski Avrupa şampiyonu Ahmet Gülhan'ın da etkisiyle güreşe ilgi duyulan Çıkrık köyünde neredeyse her evde güreş sporuyla ilgilenen bir kişi bulunuyor.

Türkiye Güreş Federasyonunda görev yapan ve memleketi Çıkrık köyü olan Seyrani Güneş, köy muhtarı Mahmut Sağır ile 2014'te hem köydeki güreşe ilgiyi değerlendirmek hem de çocuk ve gençlere spor yapma imkanı sağlamak amacıyla Çıkrık Güreş Spor Kulübü'nü kurdu.

Güreşçiler, köyde atıl halde bulunan eski belediye binası toplantı salonunu antrenman salonu haline getirip burada çalışmaya başladı.

Gençlerin daha iyi imkanlarda çalışması amacıyla 2016'da Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz, iş insanları ve vatandaşların desteğiyle spor salonu yapımına başlandı. Spor salonu, 2021'de tamamlanarak hizmete sunuldu.

Kulüpte yetişen sporculardan bugüne kadar 4'er isim İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Ankara ASKİ Spor'a, 10 güreşçi ise Tokat'taki kulüplere transfer oldu.

Çıkrık Güreş Spor Kulübü sporcularından Hasan Bostancı da 2018'de önce Türkiye, ardından da Gençler Balkan Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Kulüp bünyesinde halen 30 genç, güreşmeyi sürdürüyor. Genç sporcular, haftada 5 gün okulun ardından spor salonuna gelerek antrenör Mehmet Sarı yönetiminde çalışma yapıyor.

Çıkrık köyünün yaylasında 6 yıldır da temmuz aylarında Geleneksel Çıkrık Köyü Karakucak Güreşleri düzenleniyor.

"Buradan başarılı sporcular çıkması bizim en büyük sevincimiz"

Çıkrık Güreş Spor Kulübü Başkanı Seyrani Güneş, AA muhabirine, muhtar Mahmut Sağır'a köyde güreş kulübü kurma fikrini söylediğini, onun da kendisine destek olduğunu belirtti.

Önceleri küçük bir yerde antrenman yaptıklarını belirten Güneş, "Antrenman sahası yapmak istedik. Bir tuğla bir çimento kampanyası başlattık. Sağ olsun güreş ailesi ve diğer vatandaşlarımız, Belediye Başkanımız Muhsin Yılmaz da yardımcı oldu." diye konuştu.

Kulüplerinde yetişen ve turnuvalarda başarı elde eden güreşçilerin başka kulüplere gittiğini dile getiren Güneş, "Hocamız Tokat'tan her gün gelerek çocuklarımıza antrenman yaptırıyor. Tek temennimiz, çocuklarımızın yetişmeleri. Buradan başarılı sporcular çıkması bizim en büyük sevincimiz." ifadelerini kullandı.

Köy muhtarı Sağır da köylerinde güreşin çok sevildiğini vurgulayarak, "2014'te kapanan belde belediyesinin toplantı salonunu güreş salonuna çevirdik. Buradan 4 evladımız, Ankara ASKİ'ye transfer oldu, başka sporcularımız bazı takımlara gitti. Balkan şampiyonumuz oldu. Baktık bu spora ilgi var, yaylada güreş şenliği düzenledik. Güreş kulübüne sahip olan köy biziz." değerlendirmesinde bulundu.

Çıkrık Güreş Spor Kulübü sporcusu 16 yaşındaki lise öğrencisi Muhammet Ali Varol ise güreş salonları bulunduğu için çok şanslı olduklarını dile getirerek, "Yeşilyurt ilçesinde okula gidip köyümüze geliyoruz. Köyde antrenmanlarımızı yapıyoruz." dedi.

Kulüp bünyesinde güreşen 15 yaşındaki lise öğrencisi Enver İşçi de kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER