Özel Haber

Titov: İş dünyasını desteklemek için alınan önlemler 1 yıl daha uzatılsın

Rusya’da yatırımcı haklarının korunmasından sorumlu Titov, koronavirüs salgını sürecinde iş dünyasını desteklemek için alınan önlemlerin 1 yıl daha uzatılması için başbakana öneride bulundu

Titov: İş dünyasını desteklemek için alınan önlemler 1 yıl daha uzatılsın
04-09-2020 07:27

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Devlet Başkanlığı'nın yatırımcı haklarının korunmasından sorumlu yetkilisi Boris Titov, koronavirüs salgınından zarar gören iş dünyasını desteklemek için alınan önlemlerin 1 yıl daha uzatılmasını önerdi.

Rus basınına göre, Titov, konuyla ilgili bir mektup yazarak Rusya Başbakanı Mihail Mişustin'e başvurdu.

Titov, mektubunda, yetkililerin önümüzdeki yıl için çeşitli iş sektörlerine yönelik destek tedbirlerini genişletmeleri gerektiğini söyledi. Titov, 2021'de küçük ve orta ölçekli işletmeler için vergi erteleme, kredi tatilleri ve iflas moratoryumu gibi önlemleri sürdürme önerisini dile getirdi.

Titov, yerli şirketlerin yüzde 67'sinin mal ve hizmetlere olan talepte güçlü bir düşüş kaydettiğini belirtti. İş dünyası Ombudsmanı'na göre, iflaslarda bir artış ve ekonomik faaliyette daha fazla daralma riski beklenmekte.

Haberde, "Titov'un önerileri, etkilenen sektörlerden küçük ve orta ölçekli işletmeler için 2020'de vadesi doldu veya vadesi dolacak olan vergiler ve katkı paylarının ertelenmesinin 2021 sonuna kadar uzatılmasıyla ilgilidir." ifadeler kullanıldı.

Titov ayrıca, "bu yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde gelirleri 2019'un dördüncü çeyreği ve 2020'nin ilk çeyreği gelirlerine kıyasla yüzde 30 düşen ve  bu listeye daha önce dahil edilmeyen kuruluşlarıa söz konusu erteleme de" istiyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER