Özel Haber

Titov'dan öneri: ‘Catering’ sektörü için özel bir vergi rejimi getirelim

Rusya Devlet Başkanlığı ombudsmanı Titov, kısıtlamaların sürdüğü dönem için Başkan Putin'e bir öneride bulunarak “Catering sektörü için özel bir vergi rejimi getirilmesi”nin mümkün olduğuna işaret etti

Titov'dan öneri: ‘Catering’ sektörü için özel bir vergi rejimi getirelim
30-01-2021 09:27

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Devlet Başkanlığı İş Dünyası Haklarından Sorumlu Ombudsmanı Boris Titov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, catering sektörü için özel bir vergi rejimi uygulanmasını önerdi.

Ombudsman'ın basın servisinin devlet haber ajansı RIA Novosti'ye yapılan açıklamada, Titov'un, Rusya Devlet Başkanı Putin'e söz konusu sektör için özel bir vergi rejimi "USN-catering" getirilmesi için teklifte bulunduğu kaydedildi.

Açıklamaya göre, Başkan Putin'e yazdığı mektupta Titov, ilk sağlık kısıtlamaların getirilmesinden bu yana, çeşitli tahminlere göre işletmelerinin gelirlerinin çeşitli aylarda yüzde 50 veya daha fazla azaldığını, işletmelerinin yüzde 20'sinin kapandığını, ve sürecin azalan talep zemininde devam ettiğini vurguladı.

Ombudsman Titov’a göre, vergi düzenleme mekanizmalarını değiştirerek “catering” şirketlerinin büyümesi, mikro ve küçük işletme kategorilerinden orta ve büyük şirketler kategorisine kademeli geçişleri için koşullar yaratmak mümkün. 

Titov mektubunda, "Özellikle sanayi işletmelerinde KDV'nin kaldırılma olasılığından veya yüzde 10'a indirilmesinden bahsediyoruz. Kafe ve restoranlar tarafından satın alınan başlıca gıda ürünleri yüzde 10 oranında KDV'ye tabidir" değerlendirmede bulundu.

Ombudsman ayrıca, özellikle yemek hizmetleri için kademeli bir ölçekle basitleştirilmiş bir vergilendirme sistemine (sözde "basitleştirilmiş vergi sistemi - halka açık yemek hizmeti") dayalı özel bir vergi rejimi oluşturulabileceğini öne sürüyor.

Yıllık geliri 800 milyon rubleye kadar olan işletmeler için, cari vergi oranlarının yüzde 6 ve yüzde 15'te tutulması önerilmektedir (sırasıyla "gelir" ve "gelir eksi giderler" bazında),

800 milyon ruble ile 2 milyar ruble arasında geliri olan işletmeler için, izin verilen çalışan sayısındaki artışla oranları sırasıyla yüzde 8 ve yüzde 20 olarak belirlenmesi söz konusu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER