Ekonomi

TİM ve THY'den ihracata katkı sağlayacak iş birliği

"Türkiye İhracatçılar Meclisi önderliğinde ihracatçılarımızla yapılan anket çalışmaları neticesinde ihracatımız için...

TİM ve THY'den ihracata katkı sağlayacak iş birliği
04-12-2020 16:19

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "Türkiye İhracatçılar Meclisi önderliğinde ihracatçılarımızla yapılan anket çalışmaları neticesinde ihracatımız için stratejik öneme sahip olduğunu belirlediğimiz toplam 28 destinasyonda mart sonuna kadar toplam 75 bin tonluk kapasiteyi yüzde 10 ile yüzde 30 arasında değişen indirim oranlarıyla ihracatçılarımızın hizmetine sunuyoruz." dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile THY arasındaki "İşbirliği Protokolü Lansmanı" TİM Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleştirildi.

Aycı, toplantıda yaptığı konuşmada, yıl başından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin tüm sektörleri olduğu gibi havacılık sektörünü de olumsuz etkilemeye devam ettiğini dile getirdi.

Bu süreçte lojistik sektörünün en önemli ayaklarından birini oluşturan hava kargoda tüm dünyanın gıpta ile baktığı bir başarıya imza attıklarını belirten Aycı, "Küresel hava kargo sektöründe son yıllarda hızla arttırdığı büyümesi ve başarısı ile baş döndüren turkish cargo, 2020 yılında ise adeta şahlanarak Türkiye’nin 'Milli Bayrak Taşıyıcısına' yakışır nitelikte bir performans gösterdi.

bu zorlu süreçlerde dahi dünyanın dört bir yanına aralıksız olarak ilaç, tıbbi malzeme, maske, medikal ekipman, insani yardım ve gıda taşıyan Turkish Cargo, geçtiğimiz ay 'Avrupa’nın en iyi hava kargo' markası ödülüne layık görülerek bu başarısını da taçlandırdı." ifadelerini kullandı.

Aycı, küresel havacılık sektöründe yaşattığı kayıplarla adeta taşları yerinden oynatan pandeminin, aşı geliştirme çalışmalarında alınan başarılı sonuçlarla 2021 yılından itibaren etkisinin azaltacağına ve sektörün de yeniden yükselişe geçeceğine inandıklarını söyledi.


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER