Genel

Ticaret Bakanlığının personel eğitiminde 'sanal sınıf' modeli

Ticaret Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgınına yönelik tedbirler kapsamında, eğitim faaliyetlerini "sanal sınıf" uygulamasıyla sürdürürken, hem gümrük hem de iç ticaret hizmeti yürüten personeli, mevzuat ve uygulamalara ilişkin bilgilendiriyor.

Ticaret Bakanlığının personel eğitiminde 'sanal sınıf' modeli
28-03-2020 19:51

ANKARA (AA) - Ticaret Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik tedbirler kapsamında, eÄŸitim faaliyetlerini "sanal sınıf" uygulamasıyla sürdürürken, hem gümrük hem de iç ticaret hizmeti yürüten personeli, mevzuat ve uygulamalara iliÅŸkin bilgilendiriyor.

AA muhabirinin edindiÄŸi bilgiye göre, Kovid-19 tedbirleri Ticaret Bakanlığı EÄŸitim Merkezinin faaliyetlerine de yansıdı. Personele yönelik bilgilendirme bir süredir uzaktan eÄŸitim (sanal sınıf) yöntemiyle devam ettiriliyor.

Bu kapsamda, gümrük idarelerinde çalışan personelin kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) tehlikelere yönelik müdahale gücünü artırmak amacıyla eÄŸitimler veriliyor.

DoÄŸu Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge MüdürlüÄŸü personeli için 17 Mart'ta sanal ortamda verilen KBRN eÄŸitimine iki ayrı grup halinde 96 personel katıldı.

Ticaret Bakanlığı birimlerinin kendi bünyelerinde gerçekleÅŸtirdikleri eÄŸitim faaliyetlerinin eÅŸ güdümlü olabilmesi için Personel Genel MüdürlüÄŸünce uygulamaya konulan EÄŸitim Yönetim Sistemi'nden (EYS) istenilen verimin elde edilebilmesi amacıyla, 12 grup olarak planlanan programın son iki oturumu uzaktan eÄŸitim yöntemiyle 58 personelin katılımıyla gerçekleÅŸtirildi.

Ä°llerde görevli 400 personele özel eÄŸitim

Ayrıca ticaret il müdürlüklerinde görevli yaklaşık 400 personele fiyat etiketi, indirimli satışlar, haksız fiyat artışları, garanti belgesi, Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu, satış sonrası hizmetler, iÅŸ yeri dışında satışlar, ticari reklam ve ilanlar, tüketici sözleÅŸmeleri ve idari para cezaları konularına iliÅŸkin bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla, 4 farklı grupta uzaktan eÄŸitim yöntemi ve sanal sınıf aracılığıyla mevzuat eÄŸitimi verildi.

Öte yandan, Bakanlığın GAP, Gürbulak ve DoÄŸu Anadolu Gümrük ve Dış Ticaret bölge müdürlüklerinde görevli personelin mevzuat bilgilerinin ve uygulamadaki becerilerinin artırılması amacıyla "Gümrük Kanunu ve YönetmeliÄŸi", "Kaçakçılıkla Mücadele" ve "Yolcu Ä°ÅŸlemleri" konularında eÄŸitim programı uygulanıyor. 24 Mart'ta baÅŸlayan söz konusu eÄŸitim, belirlenen takvim çerçevesinde 1 Nisan'a kadar devam edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER