Özel Haber

Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan: Türkiye teknoloji sektöründe Rus yatırımcıları desteklemeye hazır

Tataristan Başkenti Kazan’daki forumda konuşan Türkiye’nin Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Türkiye’nin teknoloji sektöründe Rus yatırımcıları desteklemeye hazır olduğunu ifade etti

Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan: Türkiye teknoloji sektöründe Rus yatırımcıları desteklemeye hazır
10-09-2024 07:02

MOSKOVA - ÖZEL

Türkiye teknoloji sektöründe Rus yatırımcıları desteklemeye hazır.

Rus devlet TASS haber ajansına göre, konuyla ilgili açıklama Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan tarafından yapıldı.

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti başkenti Kazan'da düzenlenen Kazan Dijital Haftası uluslararası forumunun açılışında konuşan Türkiye Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan'ın açıklamasına göre, Türkiye, ülkenin teknoloji sektöründe çalışmaya hazır Rus yatırımcılarını desteklemeye ve teşvik etmeye hazırdır.

Gürcan, "Teknolojik ilerleme sektörüne girmeye hazır yatırımcıları teşvik etmeye ve desteklemeye hazırız, Rus ve Tataristan şirketlerini özellikle teknoloji şirketlerine yatırım yapmaya teşvik ediyoruz." dedi.

Bakan Yardımcısı Gürcan, Türkiye ekonomisinin gelişmeye devam ettiğini kaydederek, "Ülke, teknolojik ilerleme alanında Rusya Federasyonu ile işbirliğinin geliştirilmesinin önünde herhangi bir engel görmüyor. Bu işbirliğine örnek olarak Akkuyu nükleer santralinin yapımını gösterdi." diye sözlerine ekledi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER